Aplicație onboarding angajați – soft HR în cloud

Un citat celebru din filmul “Casablanca” spunea: “This is the beginning of a beautiful friendship.” Și tu ai șansa acestui început – oferă o experiență pozitivă noilor angajați, încă din primele zile ale colaborării, cu ajutorul soft-ului HR de onboarding.

1

Managementul activităților cu un software de onboarding

Aplicația HR pentru managementul procesului onboarding centralizează întreaga activitate de onboarding la nivel de organizație.

De multe ori, ai nevoie de o imagine clară a tuturor persoanelor în curs de angajare. Dar pentru că acesta este un proces dinamic în care pot interveni oricând schimbări de status, cu un software de onboarding poți vedea imediat situația datelor estimate de angajare și poți identifica potențialele întârzieri.

Onboarding-ul mai presupune și o colectare de informații și acte necesare din partea fiecărui nou angajat, aspect pentru care poți urmări gradul de completare. Obții astfel un indicator precis în baza căruia poți estima când ești gata pentru încheierea contractului de muncă și realizarea tuturor demersurilor administrative.

2

Automatizări în procesul de onboarding și conexe

Pregătirea procesului de onboarding se inițiază în avans, odată cu definirea rolurilor în organizație. Pe baza acestor roluri, creezi în aplicația de onboarding planuri cu activități specifice și timing-uri aferente, și desemnezi în mod oficial responsabili din partea HR-ului și a zonei operaționale.

La momentul concret al începerii procesului pentru un nou angajat, colectezi informațiile specifice prin fișa acestuia din soft-ul de onboarding.

Când acestea sunt complete, se generează automat contractul de muncă, pe baza template-urilor de contracte pre-definite în aplicația onboarding. Simultan se populează organigrama, ținând cont de informațiile despre structura organizatorică internă.

Aplicația onboarding Sincron include și alte automatizări: trimiterea de notificări despre statusul activităților specifice perioadei (de exemplu cursuri), termenele limită, introducerea în fluxul de testare – dacă este cazul, cu trimiterea automată a testelor într-o zonă de tip “My Space” și accesarea directă de către angajat prin interfața dedicată angajaților în software-ul HR.

Cu ajutorul soft-ului HR de management onboarding, pentru noul angajat, procesul devine mai clar, scurt și coerent.

3

Sincron HR - software onboarding, recrutare și administrare personal, pontaj, salarizare etc.

Un soft HRM ce include un program de onboarding, așa cum este Sincron HR Software, simplifică toate procedurile ce țin de resurse umane, implicând în proces pe toți cei îndreptățiți și responsabili.

Platforma de resurse umane Sincron HR Software a fost concepută ca o soluție all-in-one în cloud, ce integrează soluții specifice fiecărei verticale de HR dintr-o organizație:

• managementul organizației, recrutarea și onboarding-ul,
• administrarea de personal, pontajul, salarizarea,
• managementul performanței și managementul programelor de training,
• self-service pentru accesarea anumitor informații sau inițierea de acțiuni,
• comunicarea internă sau analizele și rapoartele HR.

Alte soluții Sincron

Software administrare de personal – soluții HR în cloud

Daca ești de acord cu noi că vremea rafturilor pline de dosare cu hârtiile anagajților a cam tre...

citește mai multe

Aplicație de pontaj online – software HR în cloud

Cu siguranță pontajul lunar este un lucru util pentru organizație și angajați, dar de ce să-l ...

citește mai multe

Soft de salarizare online – program HR în cloud

Nu contează dacă ai unul sau o mie de angajați. Odată cu primul om din companie, e nevoie să re...

citește mai multe

Gata să afli mai multe detalii?

Cere-ne un demo dacă vrei să descoperi soluția în amănunt.
Vorbește cu un consultant, dacă încă nu ești sigur ce ai nevoie. Sau, pur și simplu, trimite-ne rapid un mesaj.

Cere demo
Aplicatie HR – onboarding manager

Manager

HR Manager

La nivel operațional, formularul din aplicația de onboarding evidențiază clar toate actele necesare angajării candidaților care au acceptat oferta. Am astfel un status clar pentru fiecare persoană în parte și știu în orice moment câte persoane sunt în curs de angajare, dacă și unde sunt întârzieri, în ce măsură s-au colectat actele necesare pentru încheierea contractului de muncă.

La nivel strategic, derularea profesionistă a onboarding-ului ca un proces clar, transparent, fără scăpări sau încurcături, cu resonsabili amabili și în cunoștință de cauză, are toate șansele să crească productivitatea și rata de retenție a noilor veniți.

Aplicatie HR – onboarding integrare angajati

Angajat

Aplicatie HR – onboarding integrare angajati

Angajat

Manager

Fișa angajatului, realizată cu aplicația de onboarding este bine structurată - conține date personale, informații legate de locul în organigramă al noului angajat și date contractuale. Input-ul pe fiecare dintre ele declanșează automat următorii pași din punct de vedere administrativ, și se elimină timpii morți.

În plus, mă ajută faptul că soluția HR pentru onboarding este gândită să gestioneze simultan multiple companii și template-uri. O putem deci folosi ca să ofere suport tuturor companiilor ce fac parte din grupul nostru, ca unică soluție centralizată la nivel de grup.

Onboarding – aplicatie HR manager

HR Manager

Onboarding – aplicatie HR manager

HR Manager

Angajat

Etapa de onboarding este în general una destul de sensibilă – impactul ei asupra viitoarei relații cu organizația este aproape de tipul "make it or break it".

De modul în care se desfășoară ea depinde în mare masură integrarea ușoară și rapidă în cadrul echipei, viteza cu care încep să dau randament sau să contribui efectiv la realizarea job-ului, interacțiunea socială cu colegii și adaptarea la cultura organizațională.

Aplicatie HR – onboarding manager

Manager