Aplicația de pontaj online – beneficii pentru întreaga companie

22 Iunie 2020

De-a lungul timpului, noțiunea de pontaj a fost cel mai des asociată cu zona de HR. Totuși, aplicațiile și software-urile moderne de pontaj se dovedesc utile nu doar pentru specialiștii în resurse umane, ci și pentru restul departamentelor, incluzând echipa de management.

O aplicație de pontaj online care să răspundă cerințelor tuturor părților interesate din organizație va lua în considerare nevoile diferite ale acestor utilizatori.

Managerii vor aprecia o aplicație de pontaj care să nu permită raportarea de informații eronate, datorate greșelilor umane, și care să ofere diverse chei de verificare. Asta pentru că pontajul este important din punct de vedere legal și are implicații directe asupra calculului salarial. În plus, vor căuta să aibe o viziune de ansamblu, acces la date în timp real și automatizare de procese.

Operatorii și responsabilii de pontaj își vor dori ceva flexibil, care să se poată modifica, în funcție de numărul de manageri cu care interacționează și ce cerințe diferite au aceștia. Ideal, fiecare trebuie sa-și poată face numărul necesar de automatizări, în funcție de contextul companiei în care lucrează.

Descoperă în continuare ce impact are o aplicație de pontaj asupra organizării și productivității companiei și care sunt beneficiile pe care le ai, folosind un astfel de software.

Importanța pontajului electronic pentru echipa de Resurse Umane

Dincolo de a procesa acte de angajare, zile de concediu și ore suplimentare, echipele de HR sunt implicate zilnic în multiple alte procese, prin care pot atrage candidați valoroși, rafina metodele de retenție a personalului sau pur și simplu adună feedback din organizație.

Tot specialiștii HR pot avea un rol important în comunicarea internă și dezvoltarea angajaților, activități ce presupun atenție la detalii și o permanentă conectare atât la la dinamica pieței cât și la realitățile din propria organizație. Iar ca toate informațiile colectate și datele disponibile să fie valorificate, îmbunătățind fiecare proces, e utilă analiza rezultatelor și datelor de HR.

Ți-ai dori ca în compania ta să se pună mai mult accent pe performanță și dezvoltare? Asigură-te că specialiștii în resurse umane nu sunt sufocați de procese repetitive, ce presupun lunar muncă manuală redundantă care pot duce nu doar la epuizare și demotivare, ci și la erori umane.

O aplicație de pontaj electronic automatizează procesele și oferă o mai mare disponibilitate pentru sarcinile ce presupun creativitate, analiză sau management de proiect.

Totodată, o aplicație de pontaj online stochează datele fiecărui angajat în deplină siguranță, poate fi accesată de orice utilizator din companie și oferă întotdeauna informații utile în timp real.

Citește și: Trenduri pe piața de programe de salarizare și soft-uri HRM

Importanța unei aplicații de pontaj online pentru echipa de management

Echipa de management ar trebui să fie în mod constant interesată de măsurarea productivității și a eficienței angajaților, căutând metode de a îmbunătăți rezultatele sau de a optimiza costurile în funcție de proiectele și volumul de muncă al fiecărui departament.

De aceea, o aplicație de pontaj online reprezintă o soluție excelentă de colectare și sintetizare a datelor angajaților privitoare la volumul de muncă prestat, ce permite o analiză amănunțită și în același timp facil de accesat și de înțeles.

Imaginează-ți că, în loc de rapoarte stufoase care circulă din departament în departament, pentru a fi verificate și completate, ai la dispoziție un instrument ce îți clarifică instantaneu cum au lucrat angajații într-o anumită perioadă, care a fost ponderea orelor suplimentare, cum arată împărțirea pe centre de cost sau proiecte și alte detalii utile.

În afară de analiza individuală, pe care o poate face fiecare team leader pentru oamenii din echipa proprie, aplicația de pontaj electronic online îți permite să vizualizezi anumite persoane, grupuri de angajați sau departamente și chiar să faci delimitarea între angajați part time/ full time, angajați cu contract permanent sau pe termen limitat.

Aplicația de pontaj electronic din platforma de resurse umane Sincron HR Software, compatibilă cu sistemul Android, face ca pontajul să devină simplu și rapid, accesibil de oriunde și oricând.

O oglindă asupra întregii organizații este esențială pentru o echipă de management care vrea să ia decizii rapide, bine informate și fără erori. De asemenea, confidențialitatea datelor, un alt punct sensibil pentru orice manager, este asigurată de un software de pontaj online modern și bine realizat, ce păstrează datele în deplină siguranță și le face disponibile doar pentru persoanele autorizate din interiorul companiei.

Citește și: Respectarea legislației în domeniul resurselor umane. Compliance, un termen din ce în ce mai des utilizat și în România

Importanța unui program de pontaj online pentru toți angajații

Nu în ultimul rând, un program de pontaj accesibil online și compatibil cu sistemul Android si orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet le oferă angajaților mai multă libertate și flexibilitate legată de realizarea pontajului zilnic.

În această perioadă în care încă mulți angajați continuă să lucreze de acasă, e normal să-ți pui problema cum le ușurezi oamenilor din echipa ta sarcina de a se ponta, zilnic.
Opțiunile de pontaj de pe tabletă sau smartphone, însoțite de setările necesare pentru diversele grupuri de angajați, vin să răspundă trendului de remote work, în creștere.

În mod indirect, angajații mai au diverse alte beneficii derivate din utilizarea unei aplicații de pontaj electronic. Printre acestea, faptul că informațiile despre zilele de concediu disponibile vor fi tot timpul actualizate în timp real, angajatul putând să verifice oricând câte zile de concediu își mai poate lua în lunile următoare.

Dacă informațiile din pontajul electronic sunt corelate cu cele din zona de administrare de personal sau de salarii, prin intermediul opțiunilor de self-service un angajat poate înțelege mai ușor de ce a fost plătit cu o anumită sumă, câte ore suplimentare a lucrat și cum au fost ele bonusate sau compensate.

Alege să îți automatizezi procesele printr-un software de pontaj precum Sincron HR Software și vei câștiga mai mult timp pentru procesele pe care vrei să te concentrezi, dar și o viziune mai clară asupra eficienței întregii companii.

Citește și: Cum facilitezi accesul angajaților la funcționalități de self-service în HR?