Ce avantaje ai atunci când alegi să utilizezi un soft de resurse umane performant

08 Mai 2023

În lumea de astăzi a afacerilor, caracterizată de dinamism și o mobilitate fără precedent, orice avantaj competitiv poate face diferența. Automatizarea proceselor în cadrul departamentului HR, prin utilizarea unui program software de resurse umane performant, poate veni cu acel avantaj de care compania ta are nevoie în acest moment.

Digitalizarea proceselor HR se va traduce prin eficientizarea proceselor în cadrul companiei. În același timp, rezultatul utilizării acestuia este reducerea erorilor umane, îmbunătățirea experienței angajaților sau posibilitatea de a lua o serie de decizii manageriale informate, bazate pe date.

Pe scurt: folosirea unui soft de HR în companie aduce o reducere a timpului și resurselor necesare departamentului HR, ce va veni cu o reducere semnificativă a costurilor asociate acestor procese. În timp, banii și energia economisite în acest fel vor putea fi dedicate altor zone, contribuind semnificativ la dezvoltarea organizației din care faci parte.

Am adunat mai jos o serie de avantaje pe care le ai atunci când utilizezi un software HR eficient, pentru cele mai importante procese din zona resurselor umane.

Citește și: Procesele de resurse umane – experiența clasică versus softurile de resurse umane

Beneficiile unui soft de resurse umane pentru administrarea personalului, pontaj și salarii

Software Resurse Umane - avantajele unui soft HR completAdministrarea personalului, pontajul și salarizarea sunt procese-cheie ale departamentului de resurse umane, cele mai consumatoare de timp și energie pentru salariați. Un soft de resurse umane ce gestionează aceste trei procese va reduce semnificativ din timpul necesar gestionării lor.

Vorbim aici despre datele din dosarul salariatului, ce țin de administrarea de personal: date personale complete, informații contractuale, evidența modificărilor ce pot fi necesare pentru calcularea salariilor, documente (diplome, certificări, etc.), concedii etc. Acestea vor putea fi corelate cu cele din modulul sau aplicația de pontaj și ambele vor putea fi utilizate pentru calculul salariilor, în aplicația dedicată.

În acest fel, sarcina persoanei sau a persoanelor ce se ocupă de procesul de salarizare va fi mult simplificată, pentru că toate documentele colectate într-o anumita etapă vor fi disponibile și folosite automat când devin necesare într-o etapă ulterioară.

O variantă modernă și utilă în mediul de afaceri de astăzi este un program software de resurse umane ce utilizează și un instrument de business intelligence (BI) cu o funcționalitate de HR Analytics, așa cum este Sincron HR Software. În acest fel, vei putea nu doar să accesezi datele stocate în cele trei module HR esențiale, ci și să analizezi diverși indicatori de performanță, să monitorizezi datele de HR la nivel extins, cu ajutorul unor dashboard-uri personalizate, dinamice, dar și a unor rapoarte interactive, care facilitează colaborarea în echipă.

Citește și: Managementul resurselor umane. Cum eficientizăm gestionarea resurselor umane în companie?

Un program de resurse umane pentru recrutare și onboarding? Iata ce avantaje ai când îl utilizezi

program de resurse umane pentru recrutare și onboardingOcuparea pozițiilor libere este o adevărată provocare pentru recrutorii de astăzi. Multe dintre acestea necesită anumite abilități și cunoștințe, iar identificarea persoanelor care le dețin este adesea dificilă.
Un soft de recrutare eficient, așa cum este Sincron HR, îți permite să stochezi istoricul candidaților – de la momentul primirii candidaturilor și până la plasarea în proiecte, evoluția și evaluarea acestora.

Etapa următoare, cea de onboarding, este de asemenea acoperită în soft-ul de HR, datele fiind disponibile, făcând mai ușoară integrarea angajaților noi, atât pentru aceștia, cât și pentru departamentul HR. Vei ști cu ușurință care sunt candidații valoroși, dar și cei necorespunzători, pentru care nu va mai fi necesar să aloci timp la o eventuală nouă aplicare.

În plus, aplicația permite gestionarea mai multor surse de candidați (identificați prin rețelele sociale sau portalurile de cariere, prin intermediul paginii de carieră a site-ului etc) și monitorizarea datelor obținute.

Iar pentru că vorbim despre date și managementul acestora, programul este gândit pentru a respecta în totalitate normele GDPR, așa că nu trebuie să îți faci probleme nici din acest punct de vedere.

Citește și: Cum eficientizezi procesul de onboarding în cadrul companiei tale

O soluție pentru managementul organizației, dar și al performanței

Este important, atât pentru salariați, cât și pentru management și departamentul HR, ca rolurile, funcțiile și fișele de post sau matricele competențelor să fie clar definite. Softul de management Sincron le pune la dispoziția angajaților, permisiunile fiind configurabile în funcție de ceea ce se dorește pentru fiecare angajat în parte.

Softul HR pentru managementul organizației corelează toate informațiile despre angajați, grupate în mod logic și ușor accesibile de către cei care au permisiunea să o facă.

Programul de management al organizației este completat cu succes de cel de management al performanței, ce permite evaluare a performanțelor angajaților, dar și alinierea obiectivelor individuale ale fiecărui angajat cu cele organizaționale.

Citește și: Soluțiile software de HR și regionalizarea – de la Adaptare la Transformare

O aplicație pentru fiecare proces de HR, o soluție software completă sau una modulară – ce ține cont de nevoile organizației tale?

Digitalizarea proceselor și automatizarea fluxurilor de lucru în departamentele de resurse umane caracterizează organizația zilelor noastre. În acest context, alegerea unui software HR adaptat nevoilor companiei tale, devine extrem de importantă.

aplicație pentru fiecare proces de HR, o soluție software completă Care este însă soluția potrivită pentru organizația ta? Cu siguranță că nu putem avea un răspuns general valabil pentru toate companiile. Acesta va depinde de dimensiunile organizației, de bugetul ce poate fi alocat acestui proiect, de pașii pe care compania i-a făcut deja în această direcție.

O soluție flexibilă este, probabil, cea mai aproape de nevoile fiecărei companii. Un soft ce integrează aceste soluții specifice fiecărei verticale HR ar putea fi soluția cea mai apropiată de nevoile fiecărei companii. Datele stocate în unul dintre module devin accesibile și în celelalte, modulele pot fi achiziționate de la început sau integrate ulterior, pe măsură ce compania se dezvoltă și apar noi nevoi.

Utilizând programul software de resurse umane Sincron HR vei integra într-o singură platformă procese precum recrutarea și onboarding-ul, dar și administrarea de personal, pontajul sau salarizarea. Poți adăuga modulele ce gestionează managementul organizației, managementul programelor de training sau comunicarea internă, programul de recrutare sau facilitățile de self-service pentru angajați sau analizele și rapoartele HR. Totul gestionat de software HR modern, accesibil online, în cloud și deschis nativ pentru integrare cu alte aplicații utilizate de companie.