Beneficii non-salariale care atrag potențialii angajați către compania ta

30 August 2018

În căutarea unui nou job nu se rezumă totul la bani, la avantajele salariale. Desigur, salariul rămâne un factor important, dar nu e singurul care atrage candidații valoroși și care motivează angajații pe termen lung. Astăzi trebuie să ai bine pus la punct un pachet de beneficii reale, nu doar promisiuni care dau bine în anunțul pentru postul vacant.

În prezent, candidații au controlul asupra pieței, astfel că trebuie să te gândești la o strategie prin care să atragi și să reții cei mai valoroși candidați. Noi am pregătit o listă de recomandări.

Oportunitatea de a evolua în cadrul companiei

Candidații aflați în căutarea unui job nou sunt adesea mult mai interesați de posibilitatea de a avansa decât de salariul de bază. Oamenii au nevoie de provocări și de bucuria de a trece la un nivel superior, nu vor să se pensioneze pe același post. Ca și companie, trebuie să oferi o cale asigurată către evoluția pe scara ierarhică, un program structurat de training, un sistem de mentorat și exemple de alți angajați care au avansat.

Citește și: Cum te ajută un software de training pentru angajați să îți eficientizezi activitatea

Securitatea job-ului

Fiecare candidat pe care îl atragi are nevoie de un anumit buget pentru a-și acoperi cheltuielile lunare și de securitatea job-ului. Studiile arată că aproape 90% dintre candidații cu vârste între 21 și 35 de ani consideră că siguranța jobului este aproape la fel de importantă ca suma pe care o câștigă. Dovedește că în cadrul companiei tale loialitatea este apreciată și că îți dorești colaborări pe termen lung.

Program de lucru flexibil

Un program de lucru flexibil oferă oamenilor posibilitatea de a stabili un echilibru între viața personală și serviciu, cu efecte pozitive asupra celor două. Atât timp cât munca este dusă la bun sfârșit, n-ai de ce să te temi. Gândește-te cât de bine primit de către părinți este acest beneficiu și atrăgător pentru toate categoriile de candidați calificați pe care vrei să îi atragi.

Citește și: Aplicația de pontaj online – beneficii pentru întreaga companie

Ore de voluntariat

Câteodată cu toții aveți nevoie de o pauză de la sarcinile și problemele cotidiene și să vă oferiți o bucată din timpul vostru comunității din care faceți parte. E o activitate pe care angajatorii ar trebui să o promoveze și să o încurajeze. E o latură umană, o dovadă că sunteți orientați către oameni, că dați dovadă de empatie. Include în evenimentele corporate și zile de voluntariat, e o parte din cultura organizațională care va atrage mulți candidați.

Programe de întreținere

Tot mai mulți angajați acordă o atenție sporită stării lor de sănătate. Oferă beneficii precum un abonament la sală, o asigurare medicală corporate privată, vouchere pentru mâncare sănătoasă, asigură mic dejun, prânz și gustări sănătoase la locul de muncă. Un angajat sănătos, cu un stil de viață echilibrat, este un angajat fericit și mult mai productiv.

Citește și: Cum motivăm muncitorii la început de an

Concediile maternale / paternale

Acesta e un avantaj non-salarial extrem de important pentru candidații tineri. Dacă știu că vei fi alături de ei în cazul în care se hotărăsc să devină părinți și așteaptă un copil, vor fi mult mai motivați să semneze. La nivel global, se observă o flexibilitate tot mai mare și politici tot mai generoase din partea companiilor.

Decontarea transportului

Distanțele pot sta uneori în calea atragerii celor mai valoroși candidați. Dacă nu vrei să pierzi talente, oferă decontarea transportului atunci când nu e posibilă munca de la distanță. Angajații tăi pot petrece minute sau chiar ore în drum spre serviciu și înapoi acasă, astfel că e nevoie să compensezi orele petrecute în trafic și banii cheltuiți pe deplasare.

Citește și: Cum facilitezi accesul angajaților la funcționalități de self-service în HR?

Celebrarea reușitelor

Este una dintre cele mai importante avantaje, adesea ignorate de companii și poate printre cele mai puțin costisitoare. Angajații au nevoie de recunoașterea eforturilor și reușitelor la locul de muncă. Mulți angajați își părăsesc companiile pentru că nu se simt apreciați.

Dovedește candidaților că în cadrul companiei tale reușitele mici și mari sunt mereu apreciate, indiferent că e vorba de semnarea unui contract cu un client nou, că a stat peste program pentru a termina un material, că își schimbă programul pentru a ajunge la o întâlnire.

Citește și: Cum folosește departamentul HR misiunea, viziunea și valorile organizației

Pe care dintre aceste beneficii ai de gând să le incluzi în pachetul tău? Oricare dintre acestea sunt beneficii reale și contribuie la construirea unei culturi organizaționale sănătoase.

Ferește-te să faci promisiuni în zadar. Regândește-ți strategia de recrutare și retenție și acordă atenție beneficiilor non-salariale pe care știi că le poți asigura pentru a atrage cei mai talentați candidați.