Transformă modul de lucru al angajaților tăi în era digitală cu ajutorul unei aplicații de Employee Self Service

10 Iulie 2023

În lumea afacerilor de astăzi, în care schimbările se produc cu rapiditate, iar digitalizarea joacă un rol esențial, printre provocările majore ale organizațiilor se numără eficientizarea proceselor interne și îmbunătățirea experienței angajaților. Un portal HR de self-service reprezintă răspunsul la nevoia crescută de autonomie, accesibilitate și eficiență a angajatului de astăzi.

Softul de self service pentru angajați le va susține munca de zi de zi, contribuind la reducerea sau simplificarea unor procese administrative pentru întregul departament HR.

În același timp, datorita accesului rapid la informații, eficiența proceselor va fi îmbunătățită și satisfacția angajaților va crește semnificativ. Aceștia vor putea să își gestioneze propriile informații și activități, reducând astfel intervenția manuală sau asistența departamentelor administrative.

Care sunt principalele beneficii ale unui HR service portal?

Un program de self service pentru angajați se va dovedi extrem de util pentru salariați și departamentul HR deopotrivă. Mai jos, am enumerat o serie de beneficii ale aplicației pentru toate persoanele care o utilizează:

1. Un plus de autonomie și mai multă libertate pentru angajați

Atunci când fiecare angajat are un cont prin intermediul căruia poate accesa direct documentele personale și informațiile care îl interesează, în funcție de nivelul său de autoritate, va putea să gestioneze aspecte importante legate de poziția sa, fără a fi nevoie de intervenția directă a unui membru al departamentului HR sau a altor persoane responsabile.

Angajații au, în acest fel, un control mai mare asupra datelor și informațiilor personale și profesionale. Ei își pot urmări, în orice moment, obiectivele, evaluările, programele de training, aprobările, concediile, fluturașii de salariu și orice alte documente administrative de HR care îi privesc în mod personal.

În plus, funcționalitatea employee self service este deosebit de utilă în cazul angajaților care lucrează de acasă sau în alte locații geografice. Aceștia beneficiază de flexibilitate și libertate în gestionarea propriilor nevoi, fără a trebui să ajungă la birou pentru rezolvarea anumitor situații administrative.

2. Eficiență sporită

Un software self-service va optimiza multe dintre sarcinile administrative ale departamentului HR. Acesta va permite angajaților să acceseze rapid și să gestioneze informații și servicii în mod autonom. Mai mult, intervenția manuală a departamentelor resurse umane va fi semnificativ redusă, iar angajații vor putea să se concentreze pe sarcini mai valoroase.

Citește și: HR Self Service facilitează accesul angajaților la documentele personale, de oriunde și oricând

3. Reducerea semnificativă a erorilor umane

Cu un soft self-service pentru angajați bine configurat, aceștia pot introduce și actualiza informații direct în baza de date. Erorile umane și riscul de inexactități sau de duplicare a datelor este semnificativ redus. Acest lucru conduce la o gestionare mai precisă a informațiilor și la îmbunătățirea calității datelor.

4. Reduceri de costuri

Reducerea numărului de cereri de asistență sau de intervenții umane necesare se traduce printr-o mai bună eficiență operațională și, implicit, reducerea cheltuielilor cu personalul. În plus, aplicația poate să contribuie la eficientizarea fluxului de lucru, angajații putând accesa în timp real și în mod autonom informațiile sau serviciile de care au nevoie.

Costurile vor fi mai mici și datorită renunțării la documentele fizice. Cererile de concedii sau diversele solicitări ale angajaților nu vor mai avea asociate costuri de imprimare, fotocopiere sau stocare. Organizația își poate reduce, în acest fel, și impactul asupra mediului înconjurător.

Citește și: Ce avantaje ai atunci când alegi să utilizezi un soft de resurse umane performant

5. Angajați mai motivați, mai implicați în activitatea companiei

Având mai mult control asupra propriilor activități și procese și putând accesa informațiile de care au nevoie în orice moment, angajații se vor simți mai implicați în propriul proces de lucru și vor avea posibilitatea să-și gestioneze mai eficient timpul și resursele.

Lucrurile vor fi mult mai simple pentru ei, diversele solicitări sau informații în legătură cu programul de lucru sau sarcinile pe care trebuie să le realizeze fiind la un click distanță. Tot aplicația de self service poate fi un instrument eficient pentru comunicarea internă și colaborarea între angajați.

Aceștia vor putea avea rapid informații despre persoanele de contact în anumite situații, vor putea comunica mai ușor cu acestea, aplicația permițându-le chiar să schimbe idei și informații, facilitând lucrul în echipă.

Un software de self service va fi portalul care le oferă un sentiment de apartenență și le permite să își gestioneze mai eficient activitățile de zi cu zi, angajații fiind mai implicați și mai motivați în acest fel.

Citește și: Pontaj electronic: Sincron HR Software, program de pontaj online pentru munca de la distanță

Aplicația de Employee Self Service Sincron, un instrument util pentru angajați și departamentul HR deopotrivă

Aplicația de Employee Self Service din platforma de resurse umane Sincron HR Software a fost gândită pentru ca angajații și departamentul HR să poată accesa și administra o serie de date și activități importante pentru ei, de exemplu:

  • Acces la datele personale: aplicația permite angajaților să vizualizeze și actualizeze informațiile personale. Aici putem avea adresa, numărul de telefon, beneficii, informații de contact de urgență etc.;
  • Administrarea salariilor și a beneficiilor: angajații pot vizualiza în orice moment informații legate de salariu, orele de muncă și îți pot gestiona beneficiile;
  • Planificarea concediilor, zilelor libere: solicitarea concediului se poate realiza direct în softul self-service. În plus, salariații pot verifica soldul de zile libere sau pot trimite solicitări pentru zile libere. Aprobările se primesc tot prin intermediul aplicației;
  • Procese de recrutare și angajare: angajații pot vedea și aplica poziții interne disponibile în companie. Statutul cererilor poate fi vizualizat tot aici, iar documentele necesare în procesul de angajare pe noul post se pot încărca tot de aici;
  • Programe de dezvoltare profesională: platforma Employee Self Service furnizează informații despre programele de formare și dezvoltare disponibile. Angajații se pot înscrie la cursuri sau seminarii și pot urmări de aici progresul lor profesional;
  • Comunicare internă: prin intermediul platformei se pot accesa știri și comunicate interne. Tot de aici angajații au acces la sondaje sau chestionare și pot interacționa cu colegii de echipă;
  • Suport tehnic și asistență: tot din aplicație, salariații pot solicita asistență pentru probleme tehnice sau administrative și primesc soluții personalizate la întrebările lor.

Citește și: Managementul resurselor umane. Cum eficientizăm gestionarea resurselor umane în companie?

Aplicația de self service pentru angajați Sincron HR este prietenoasă și vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor, fiind accesibilă de pe dispozitive multiple: computer, laptop, tabletă, dar și telefon mobil. Designul este intuitiv și gândit de la început să fie accesibil inclusiv de pe dispozitive mobile, fără alterarea designului și a fluxurilor la trecerea de la utilizarea de pe desktop la cea pe mobil.

Cu un portal de tip Employee Self Service precum cel oferit de Sincron HR Software, te bucuri de numeroase beneficii simultan. În primul rând, câștigi timp pentru toți cei implicați în schimburile de informații din cadrul companiei și elimini frustrările generate de așteptarea unui răspuns de la HR.