Pontaj electronic pentru gestionarea eficientă a timpului și resurselor umane

16 Mai 2024

Optimizarea proceselor interne și gestionarea eficientă a capitalului uman sunt cruciale pentru succesul oricărei organizații. Implementarea unui sistem de pontaj electronic devine astfel o necesitate, oferind o soluție modernă și flexibilă pentru administrarea și monitorizarea timpului de lucru al angajaților. Sistemul software automatizează complet procesul de înregistrare a prezenței și a absențelor, eliminând dependența de metodele tradiționale, precum pontajul manual, care pot fi costisitoare din punct de vedere al timpului și predispuse erorilor. Prin adoptarea pontajului online, companiile pot economisi resurse importante și pot garanta o înregistrare corectă a activității angajaților.

Articolul de față prezintă cum implementarea unui sistem de pontaj electronic poate transforma felul în care organizațiile gestionează programul salariaților, având ca rezultat reducerea pierderilor de timp, creșterea productivității și îmbunătățirea satisfacției la locul de muncă.

Iată ce beneficii pot fi obținute atunci când se trece de la un sistem manual de pontaj la un software de pontaj electronic:

Zero erori în păstrarea evidenței orelor lucrate cu pontaj electronic

Atunci când activitatea de pontaj este gestionată manual, apar adesea erori în calculul orelor lucrate, având un impact direct asupra salariilor angajaților și a eficienței organizaționale. Aceste inexactități nu doar că pot genera nemulțumire și frustrare în rândul angajaților, dar pot implica și costuri suplimentare în procesul de corectare a lor.

Prin adoptarea unui sistem automatizat de pontaj, organizațiile pot elimina sau reduce semnificativ aceste erori, asigurând o gestionare optimă a întregului proces. Un software dedicat pentru pontaj permite angajaților să completeze pontajul online, simplu si rapid, fie de pe propriul laptop, fie de pe un dispozitiv mobil. Ulterior, datele sunt transferate automat în programul de salarizare al companiei, eliminând astfel procesele manuale și erorile care pot apărea în urma unor calcule greșite.
beneficii sistem pontaj electronic HR
Citește și: 3 variante de soft pontaj electronic și cum te ajută în optimizarea departamentului de HR

Urmărești și estimezi timpul petrecut pe proiecte cu software pontaj online

Angajații pot fi implicați în multiple proiecte zilnic, săptămânal, lunar sau trimestrial, iar monitorizarea timpului cu un software pontaj este esențială pentru optimizarea gestionării sarcinilor și alocării resurselor.

Urmărirea timpului cu un soft pontaj online facilitează estimarea necesarului de timp și resurse pentru proiectele viitoare. Analizând în mod atent timpul dedicat și alocările anterioare, managerii pot realiza estimări mai precise. Ceea ce înseamnă că, prin simpla revizuire a timpului real petrecut pe proiectele anterioare de o anumită natură, aceștia pot aproxima cu mai multă precizie timpul necesar pentru a executa potențiale proiecte de natură similară.

Spune adio micromanagementului cu program pontaj

Micromanagementul poate afecta semnificativ performanța unei echipe și poate diminua încrederea între manageri și angajați. Pentru a evita acest lucru, software-ul de pontaj poate oferi o modalitate obiectivă de măsurare a succesului fără a fi intruziv.

Prin utilizarea rapoartelor detaliate privind activitățile angajaților, managerii pot înțelege mai bine ce se întâmplă la locul de muncă și pot comunica mai eficient cu angajații. Acest lucru poate contribui la crearea unui mediu de lucru mai productiv și la îmbunătățirea comunicării în general.

Totodată, prin urmărirea timpului în sistemul de pontaj electronic, se pot obține informații necesare pentru luarea deciziilor, fără a interveni excesiv în activitățile zilnice ale echipei. Acest lucru nu numai că sporește autonomia angajaților, dar și eficiența generală a procesului de lucru.

Citește și: Optimizează-ți costurile și procedurile interne cu aplicația de pontaj angajați

Monitorizezi prezența online, de oriunde și oricând cu aplicația de pontaj online

Avantajele utilizarii sistemului de pontaj electronic Sincron HR Software

Cu ajutorul unui sistem de pontaj electronic în cloud, accesibil de pe orice dispozitiv cu browser și conexiune la internet, managerii pot centraliza și gestiona eficient datele de prezență ale angajaților, indiferent de locul de unde aceștia lucrează. Angajații au flexibilitatea de a-și desfășura activitatea profesională fie de acasă, în cadrul biroului sau în diverse puncte de lucru.

Implementarea unui software de pontaj electronic elimină necesitatea schimbului de e-mailuri cu superiorii sau cu departamentul de HR pentru diverse solicitări, inclusiv pentru munca în regim remote. Cererile pentru zile libere sau concedii medicale pot fi efectuate cu ușurință din aplicația de pontaj, iar acestea sunt înregistrate automat în sistem.

Citește și: Program salarii, declaratii, pontaj. Ce este un program salarizare si care sunt beneficiile unui astfel de soft?

Avantajele utilizării sistemului de pontaj electronic Sincron HR Software

Având o interfață prietenoasă și fiind o soluție de HR adaptată în permanență la schimbările legislative, aplicația de pontaj Sincron HR ajută la optimizarea procesului de monitorizare a orelor lucrate de angajați și a timpului liber. Printre avantajele obținute în urma utilizării programului de pontaj online se numără:

✔ Orele lucrate sunt diferențiate în mod clar
– programul de lucru al angajaților poate fi diferențiat pe tipuri de oră, în conformitate cu regulile legale (ore de noapte, suplimentare etc.) sau cu politicile interne (ore lucrate pe proiecte, ore lucrate înainte sau după începerea programului etc.).

✔ Pontajul angajaților este folosit ca input pentru salarii
– orele lucrate și toate tipurile de cereri de concediu (de odihnă, pentru evenimente speciale sau fără plată) sunt evidențiate în aplicația de pontaj și pot fi utilizate ulterior pentru calculul salarial.

✔ Orele de muncă pot fi evidențiate pe proiecte
– sistemul permite crearea de diverse proiecte sau, în cadrul fiecărui proiect, activități, în care angajații își pot înregistra orele lucrate. Astfel pot fi evidențiate foarte clar orele alocate anumitor proiecte și, implicit, costurile aferente.

✔ Generarea de rapoarte avansate
– programul de pontaj online oferă posibilitatea generării rapoartelor privind orele lucrate și absențele, inclusiv media orelor lucrate pe săptămână sau într-un interval de timp specific selectat.

✔ Integrare cu cititoarele de carduri de acces
– orele lucrate pot fi importate din cititoarele de carduri pentru acces și pot fi evidențiate separat tipurile de ore în funcție de programul de muncă.

Află cum se potrivește sistemul de pontaj electronic modelului tău de business. Programează o demonstrație gratuită ->