Ce beneficii are integrarea unui program de calcul al salariilor pentru angajatori? Dar pentru angajații companiei tale?

27 Noiembrie 2023

Salarizarea reprezintă unul dintre procesele esențiale atunci când vorbim despre gestionarea resurselor umane într-o companie. Un proces ce poate influența atât satisfacția, cât și motivația angajaților, dar și performanța organizației în ansamblul său – de aici importanța gestionării sale eficiente. Un program performant de calcul a salariului îți va permite automatizarea și eficientizarea proceselor de salarizare, dar și reducerea semnificativă a riscului de eroare.

În același timp, te va ajuta să respecți legislația fiscală și reglementările în materie de resurse umane, protejând organizația de potențialele penalizări sau litigii. În plus, ai transparență și acces facil la informațiile salariale pentru angajați, contribuind astfel la motivarea și retenția acestora.

5 beneficii ale unui program de salarizare pentru angajatori

Decizia de a implementa un program de calcul al salariilor va fi un pas esențial în modernizarea și eficientizarea procesului de gestionare a resurselor umane în organizația ta. Odată cu acesta, vei constata îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește eficiența departamentului HR în primul rând. Timpul și efortul depus de angajați pentru calculul și plata salariilor va fi redus, iar precizia acestor calcule – mult îmbunătățită.

Am adunat mai jos cinci dintre beneficiile extrem de importante pe care le va avea organizația ta odată cu automatizarea procesului de salarizare.

Citește și: Ce înseamnă payroll – definiție. Specialistul payroll

1. Un plus de eficiență, mai ales în ceea ce privește sarcinile repetitive ale departamentului HR
Procesele manuale de calcul și de distribuire a salariilor sunt automatizate. Odată ce datele cu privire la orele lucrate, deducerile fiscale, contribuțiile sociale sau orice alte elemente salariale sunt introduse în sistem, programul realizează calculele salariale rapid și precis.

Timpul și efortul necesar pentru a administra plată angajaților va fi mai mic, iar membrii departamentului de resurse umane se vor putea ocupa de alte sarcini, cu mai mult impact asupra întregii organizații. De exemplu, ar putea contribui la dezvoltarea strategiilor de creștere sau de îmbunătățire a serviciilor pentru angajați.

2. Risc de eroare semnificativ redus
Poți uita de orele lungi petrecute de oamenii de HR pentru a calcula salariile și – mai ales – pentru a identifica erorile, atunci când calculele nu ieșeau.

Eliminarea calculelor manuale reduce riscul de erori umane în procesul de calcul al salariilor, asigurând acuratețe și corectitudine în plățile efectuate. Te asiguri, în acest fel, că plățile sunt corecte, iar salariile ajung la timp în contul angajaților tăi. Fără ore suplimentare sau consum inutil de energie și timp pentru departamentul de resurse umane.

Citește și: Un software de pontaj online te ajută să gestionezi timpul de lucru al angajaților tăi

3. Te aliniezi în permanență legislației în vigoare
Modificările legislative din România nu sunt puține și nici rare. Chiar în această toamnă afacerile au fost afectate serios de un pachet de „măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung”, ce implică modificări importante în modalitatea de calcul a salariilor pentru o parte dintre organizații.

Un program de calcul al salariilor performant va face toate actualizările și modificările necesare pentru ca tu să stai liniștit că salariile sunt calculate corect și furnizate la timp, respectând modificările legislative apărute.

Citește și: Legislație resurse umane: modificări legislative și fiscale pentru HR – în ianuarie 2023

4. Un plus de transparență pentru angajați
Prin programul de calcul al salariilor, angajații au acces în orice moment la propriile lor detalii salariale – ore lucrate, fluturaș de plată, etc. În acest fel, soluția de calcul salarial poate contribui la creșterea transparenței și satisfacției angajaților.

5. Ai în orice moment acces la datele legate de salarii
Ai nevoie de un raport rapid pentru următoarea ședință? Ai fost anunțat de un control al inspecției muncii, ce va avea loc în foarte scurt timp? Integrarea unui program de calcul de salarizare îți permite păstrarea tuturor datelor legate de salarii într-un singur loc. Ai, în acest fel, acces rapid la informații importante, pe care le poți utiliza atunci când îți sunt solicitate sau când ai nevoie de ele pentru analizele și rapoartele tale complexe.

Citește și: Salarizare: între externalizare și păstrarea în cadrul companiei. Rolul unui program payroll performant

Descoperă programul de calcul salarii de la Sincron HR Software

Un program de salarizare performant, disponibil în cloud (poate fi accesat oricând, online, de către toți angajații) este cel oferit de Sincron HR Software. Cu ajutorul acestuia vei automatiza procesul de salarizare în organizația ta și vei optimiza pe termen lung procesele interne din cadrul acesteia.

Achiziționează programul individual sau împreună aplicațiile care sunt necesare firmei tale: pontaj, administrare de personal, onboarding, managementul organizației sau training intern. Poți integra aplicația propusă de Sincron și cu alte sisteme sau aplicații pe care le utilizezi deja.

Solicită chiar acum un demo pentru programul de salarizare Sincron HR și unul dintre consultanții noștri te va ajuta să înțelegi cum poate răspunde soluția noastră nevoilor organizației tale.