Optimizează-ți costurile și procedurile interne cu aplicația de pontaj angajați

15 Octombrie 2020

Fie că activitatea companiei tale se desfășoară în acest moment pe sistemul muncii de acasă, fie că angajații vin în continuare zilnic la birou sau, în general, la job, este esențial să ai întotdeauna o imagine de ansamblu asupra orelor lucrate de fiecare persoană.

Sigur, dacă dorești să înregistrezi și contorizezi în continuare manual sau în fișiere Excel pontajul angajaților, o poți face, dar până la o anumită limită de complexitate a activității. Din fericire, în ziua de astăzi, dacă ai nevoie, ai la dispoziție soluții mult mai eficiente pentru pontajul angajaților!

Un program de pontaj online, cum este soft-ul de resurse umane în cloud Sincron HR Software, te poate ajuta să îți simplifici procedurile interne, modul în care operezi efectiv în activitatea de zi cu zi și să oferi echipei de management informații detaliate cu privire la rentabilitatea și costurile proiectelor desfășurate în companie.

Descoperă în continuare cum te ajută din punct de vedere operațional și ca informații de business să folosești o aplicație de pontaj al angajaților, indiferent de modul în care îți desfășori activitatea. Și, mai mult decât atât, de ce este important să alegi o aplicație care-ți permite pontaj program inegal sau pontaj program în ture, configurabil după nevoile tale.

Aplicațiile de pontaj angajați și salarizare – soluția de ajutor pentru companii

Atunci când lucrezi într-o companie cu doar câțiva angajați, nu ai de obicei probleme în a ține evidența orelor de lucru și a salariilor pentru fiecare persoană în parte. Ce faci însă dacă organizația ta numără zeci sau sute de angajați, majoritatea în departamente de producție, unde lucrează pe schimburi și cu norme diferite, în sedii din mai multe orașe, sau în calitate de parteneri externi?

Un software de resurse umane este o soluție elegantă, adaptată contextului actual. În funcție de ce anume ai nevoie, un beneficiu este și faptul că integrează și o aplicație online de pontaj lunar, compatibilă cu sistemul Android, ușor de configurat pe centre de cost, pe tipuri de proiecte și activități ale companiei tale.

Imaginează-ți cât de simplă devine astfel monitorizarea orele lucrate pe departamente, echipe și tipuri de angajați sau colaboratori, prin accesarea datelor în cloud și fără să te confrunți cu erori umane. Oricând ai nevoie de un raport al orelor lucrate sau de o analiză asupra costurilor generate de salarii și colaborări, datele îți sunt la îndemână, gata să fie centralizate.

Citește și: Procesele de resurse umane – experiența clasică versus softurile de resurse umane

Care sunt avantajele programului de pontaj Sincron HR Software

Programul de pontaj online Sincron HR Software este un instrument flexibil, care permite configurări avansate pentru orice industrie și tipuri de programe. El îți permite să implementezi în organizație diferite programe de lucru, oricât de complicate, ne-standardizate sau tipice unei anumite industrii, și să le și poți monitoriza.

Pasul 1 – Îți stabilești propriile reguli de business pe care vrei să le aplici modului în care se va înregistra activitatea angajaților în sistem.
Pasul 2 – Înregistrezi și urmărești modul în care se desfășoară efectiv activitatea, având la dispozitie un întreg panou de control.
Pasul 3 – Mai mult de atât, dacă te interesează, pe lângă îndeplinirea cerințelor legale legate de pontajul angajaților, poți să accesezi și informații complementare despre sănătatea business-ului. Alocând orele lucrate de angajați sau colaboratori pe diverse proiecte, departamente și activități, ajungi să ai insight-uri relevante despre profitabilitate și costuri.

Cu aplicația de pontaj online poți să vezi orele lucrate individual sau centralizat

Cu aplicația de pontaj lunar pentru angajați, poți să vezi și să centralizezi rapid atât numărul de ore lucrate, cât și activitățile realizate – un aspect foarte important atunci când vine vorba de project management.

De asemenea, din programul de pontaj online ai posibilitatea să generezi rapoarte cu numărul orelor lucrate pe un anumit proiect de un angajat – fiindu-ți astfel la îndemână să analizezi datele și individual.

O aplicație de pontaj lunar te ajută în pasul următor – salarizarea

Soft-ul de salarizare extrage rapid datele din baza de date a aplicației de pontaj lunar al angajaților, iar activitatea echipei de resurse umane va fi simplificată și salariile vor fi calculate cu maximă acuratețe.

Pe lângă avantajele rapidității și simplității de operare a datelor legate de orele lucrate de angajați și salariile aferente, programul de resurse umane Sincron HR Software vine și cu siguranța datelor angajaților. Aceste date vor fi accesate numai de utilizatorii înregistrați, cărora li s-au acordat drepturi de lucru în aplicație.

O aplicație HRM de pontaj și salarizare este esențială pentru automatizarea activităților de HR și degrevarea echipei tale de acțiuni repetitive și solicitante. Creșterea vitezei de procesare a informațiilor și reducerea erorilor umane vin la pachet cu oportunitatea de a folosi timpul specialiștilor de resurse umane pe proiecte cu valoare adăugată mai mare pentru întreaga companie.

Citește și: Aplicațiile de pontaj și salarizare – o soluție pentru simplificarea proceselor interne

Softul HRM și aplicația de pontaj îi ajută pe salariați

Cu un soft HRM în cloud ce integrează aplicație de pontaj lunar, salarizare, administrarea personalului, recrutare, funcționalități de self-service și alte aplicații ce țin de fiecare dintre procesele de HR, modul în care organizația interacționează cu angajații și colaboratorii devine mai simplă, mai directă și mai transparentă.

Angajații și colaboratorii vor vedea interacțiunea cu departamentul de resurse umane ca fiind mult mai eficientă și mai deschisă: își vor putea vizualiza orele lucrate, zilele libere, vor avea acces rapid la documente de personal și fluturași de salariu, și dacă e nevoie vor putea discuta in-house despre aspecte sensibile cum ar fi modalitatea de salarizare.

Citește și: Cum facilitezi accesul angajaților la funcționalități de self-service în HR?

Un alt avantaj al aplicației de pontaj Sincron HR Software constă în evidențierea corectă a orelor suplimentare, a celor lucrate în weekend sau în turele de noapte, precum și a concediilor sau absențelor, un element necesar pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activității întregii companii. Programul îți permite și să introduci manual datele, pentru un plus de flexibilitate.

Citește și: Aplicația de pontaj online – beneficii pentru întreaga companie

Alege și tu să simplifici și să eficientizezi activitatea companiei tale cu soluțiile Sincron HR Software !