Un software HR în cloud, un instrument prețios pentru HR și angajați

24 Februarie 2020

Parcurgem o perioadă plină de provocări, pandemia COVID-19 schimbându-ne în foarte scurt timp viața, inclusiv modul în care lucrăm. Lucrul de la distanță, adoptat înainte doar de companiile dornice să îmbrățișeze noul, a devenit în multe cazuri, peste noapte, noua normă.

E o situație temporară, desigur, dar mulți dintre specialiști spun că o parte dintre modificări vor rezista și după ce criza medicală se va încheia. Mulți dintre angajați se vor obișnui să lucreze de la distanță, fiind chiar mai productivi în această variantă, iar companiile vor căuta soluții pentru a oferi suportul logistic necesar.

Pentru serviciul de resurse umane, dar și pentru angajații organizației, o parte a acestui suport poate fi un software HR în cloud, deschis nativ către integrarea cu alte aplicații.

Acesta va permite trecerea profesionistă a departamentului HR către mediul de business digital, iar evenimentele recente contribuie cu siguranță la această tendință care se contura deja încă din anii trecuți.

Un software HR online, un instrument prețios pentru gestionarea de la distanță a activităților departamentului HR

Utilizarea unei soluții software HR în cloud, ce oferă posibilitatea integrării cu alte aplicații, va facilita gestionarea de la distanță a proceselor HR. Companiile pot opera în continuare normal, depășind fără sincope această perioadă dificilă.

Soluția software va fi în continuare un ajutor prețios pentru departamentul HR. Aceasta va permite o mai mare flexibilitate a forței de muncă și va salva timp angajaților HR, prin automatizarea fluxurilor de lucru și digitalizarea datelor.

Citește și: Top avantaje ale utilizării unui software HR în cloud pentru creșterea afacerii tale

Iată cum poate interveni un soft HR în cloud pentru câteva dintre procesele HR în această perioadă:

  • Administrarea de personal – modulul îți permite să operezi cu ușurință modificări în contractele de muncă ale angajaților, într-o perioadă în care frecvența modificărilor necesare este destul de mare. Situațiile includ angajații care trec la timp parțial de lucru sau în șomaj tehnic, rezilierile de contracte, emiterile de acte adiționale, etc. Programul facilitează operarea tuturor acestor modificări. Tot din cadrul modulului de Admin de personal vei putea elibera de exemplu diversele adeverințe.
  • Pontajul – utilizând programul de pontaj Sincron HR Software vei avea pontajul la zi pentru fiecare angajat în parte. Softul Sincron oferă atât soluția pontării directe din aplicație, cât și cu ajutorul unui cititor de card. Programul de pontaj este corelat atât cu cel de salarii, cât și cu Admin-ul de personal (dacă se modifică, de exemplu, norma de lucru a angajatului, acest lucru va fi imediat evidențiat).
  • Salarizarea – e important ca salariile să fie plătite la timp, indiferent de situație. Un program de salarizare îți va permite calculul corect și la timp al salariilor. Păstrarea în intern a acestui proces și utilizarea unui software de salarizare dau o mai mare flexibilitate dacă vorbim despre actualizări de ultimă oră, dar și eliberarea imediată a documentelor angajaților (importantă mai ales dacă vorbim despre probleme de sănătate).
  • Managementul performanței. Stabilirea de obiective și monitorizarea performanței sunt importante și în condiții normale de funcționare a unei afaceri. Această componentă devine critică însă în situațiile limită, așa cum este cea pe care o traversăm momentan. Stabilirea de obiective clare, chiar dacă pe termen scurt, ajută pe toată lumea să se alinieze – cu atât mai mult atunci când angajații lucrează de la distanță și coordonarea poate fi mai dificilă. Ea se poate dovedi salvatoare prin concentrarea resurselor foarte limitate într-o direcție comună, agreată strategic.

Este o perioadă dificilă, pe care sperăm cu toții să o depășim cât mai rapid. Angajații se adaptează lucrului de acasă, acolo unde se poate, iar departamentele de resurse umane au un ajutor prețios atunci când utilizează un soft de resurse umane configurabil în funcție de fiecare situație în parte.

Citește și: Sincron Essentials WFH. Software HR – pachet special pentru munca de acasă. Licențe gratuite de utilizare în cloud