Un software de pontaj online te ajută să monitorizezi și să gestionezi eficient timpul de lucru al angajaților tăi

13 Iunie 2023

Gestionarea programului și a prezenței angajaților într-un mod eficient, transparent și simplu, prin intermediul unui software de pontaj online, este benefică atât pentru angajați, cât și pentru departamentul HR. Angajații își pot înregistra timpul de lucru cu ușurință, iar angajatorii au la dispoziție o evidență clară a orelor lucrate de fiecare persoană, inclusiv orele suplimentare, concediile și alte aspecte legate de timpul de lucru al fiecărui angajat.

Riscul de erori sau ambiguități asociate cu metodele tradiționale de înregistrare a timpului este semnificativ redus. Sarcina departamentului HR este mult mai ușoară și în etapa următoare, când utilizează informațiile pentru procesul de salarizare direct în softul de pontaj pentru angajați.

Întrebări frecvente legate de softul de pontaj electronic angajați

Am răspuns, mai jos, la câteva dintre întrebările pe care le-am întâlnit adesea la clienții și potențialii clienți ai soluției Sincron HR Software, ce integrează o aplicație de pontaj electronic pentru angajați, ce poate fi achiziționată ca soluție all-in-one sau pe module, în funcție de necesitățile companiei tale.

1. Este obligatoriu să am o soluție de pontaj online pentru angajații mei?

Legislația actuală prevede obligația angajatorilor de a păstra o evidență a orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, ce va include ora de începere și cea e sfârșit a programului de lucru (Articolul 119 din Codul Muncii, actualizat prin O.U.G NR 53/2017).

În timp ce nu există o prevedere explicită cu privire la modul în care se va păstra evidența acestora, utilizarea unei soluții software de pontaj este foarte utilă pentru a minimiza riscul erorilor și a reduce timpul dedicat acestei activități.

Aplicația de pontaj angajați îți va oferi și documentația necesară la un eventual control, în mod organizat și ușor de accesat, oferind și datele necesare pentru calculul corect al salariilor angajaților.

Citește și: Flexibilitatea programului de muncă – ușor de gestionat cu un program de pontaj electronic

2. Cum funcționează un software de pontaj electronic pentru angajați?

Având ca scop înregistrarea și monitorizarea timpului de lucru, acesta va permite configurarea programului de lucru al angajaților, inclusiv orele de lucru normale, orele suplimentare și pauzele.
În cadrul aplicației pentru pontaj online Sincron HR, de exemplu, există mai multe variante, din care compania poate alege, în funcție de specific și necesități.

Angajații își pot completa singuri orele de lucru în aplicația de pontaj online. În acest fel, oricine poate lucra de la distanță, iar pontajul angajaților se face de oriunde cu aplicația de pontaj online pentru Android. Un operator care să administreze orele de lucru pentru diferite departamente sau echipe poate fi, de asemenea, utilizat, atunci când este necesar acest lucru.

Înregistrarea timpului efectiv lucrat este permanentă și are ca surse de informații datele obținute din mai multe surse: cititoarele de carduri, fișiere digitale, introducere manuală sau auto-completare. Indiferent dacă un angajat vine zilnic la lucru sau lucrează de acasă, dacă are un program de lucru hibrid sau pe proiect, evidența orelor lucrate este precisă și disponibilă în orice moment. Nu în ultimul rând, orele lucrate pot fi înregistrate direct pe centre de cost. Astfel, managerii pot evalua cât timp petrec angajații pentru un anumit proiect.

Un avantaj important pe care îl oferă anumite soluții de pontaj electronic, așa cum este Sincron HR Software, include integrarea cu alte programe, cum ar fi programul de salarizare sau de administrare de personal. În acest mod, datele sunt transferate în mod automat, asigurându-se consistența și precizia informațiilor în întreaga companie.

Citește și: 3 variante de soft pontaj electronic și cum te ajută în optimizarea departamentului de HR

Un software de pontaj online te ajuta sa monitorizezi si sa gestionezi eficient timpul de lucru al angajatilor tai

3. Ce configurări speciale pot fi realizate de o aplicație de pontaj de către manageri sau personalul abilitat?

Un soft de pontaj electronic poate oferi managerilor și personalului abilitat o serie de configurări și opțiuni pentru a personaliza și gestiona sistemul de pontaj. Iată câteva exemple de configurări disponibile în aplicația de pontaj Sincron HR Software:

  • customizarea unuia sau a mai multor programe de lucru, în funcție de specificul fiecărui client în parte;
  • opțiunea de a aloca programe de lucru diferite pentru angajați;
  • planificarea programelor de lucru ale timpului liber dintre ture;
  • stabilirea și planificarea orelor în care angajatul trebuie să îndeplinească anumite sarcini,
    Sincron oferă o flexibilitate maximă în configurarea sistemului de pontaj automat, pentru ca acesta să reflecte cât mai fidel activitatea angajaților.

Citește și: Aplicația de pontaj online – beneficii pentru întreaga companie

4. Când poți consulta aplicația pentru a vedea orele lucrate de un angajat sau activitățile derulate?

Fiind un soft de pontaj online, acesta poate fi accesat în orice moment, iar datele sunt disponibile permanent, pentru a putea fi utilizate de alte programe, cum ar fi cel de calcul al salariilor.

5. Ce avantaje ai atunci când folosești o aplicație de pontaj electronic, așa cum este cea oferită de Sincron HR Software?

Avantajele utilizării unui software de pontaj electronic sunt numeroase. Ai aici doar câteva dintre acestea:

  • salariile sunt calculate lunar cu exactitate, eliminându-se erorile umane. Datele înregistrate în aplicația de pontaj online sunt transferate automat în aplicația de salarizare. Coerența și precizia informațiilor este în acest fel asigurată;
  • te asiguri că angajații nu uită de completarea foilor de pontaj, lucru frecvent atunci când evidența este ținută în acest mod. În acest fel, respectarea legislației în vigoare este asigurată și ai toată documentația necesară la îndemână și bine organizată în cazul unui control;
  • aplicația permite înregistrarea și monitorizarea precisă a orelor suplimentare și corelarea acestora cu diversele reguli de business. Este în acest fel posibilă compensarea adecvată a orelor suplimentare conform prevederilor legale în perioada următoare. Drepturile angajaților și conformitatea cu legislația în ceea ce privește compensarea orelor suplimentare sunt asigurate;
  • un plus de eficiență pentru departamentul HR, datorată automatizării activităților, precum și a emiterii rapide de documente și rapoarte; aplicația pune la dispoziția utilizatorilor, în permanență, informații complete și actualizate despre angajații companiei. Acestea pot fi utilizate oricând sunt necesare, pentru luarea unor decizii de business.

Așadar, un software de resurse umane ce integrează pontaj online este o soluție modernă, ușor de utilizat și extrem de utilă pentru gestionarea timpului de lucru al angajaților. Automatizarea și simplificarea procesului de pontaj vine cu multiple beneficii în ceea ce privește eficiența, precizia și conformarea cu legislația în vigoare, contribuind în acest fel la creșterea performanței companiei tale.