Organigrama unei firme – software HR, managementul organizației

Software organigramă – aplicație HR prin care identifici toate elementele necesare ca să “jonglezi” apoi cu procesele de HR. Definește organigrama firmei, rolurile, funcțiile și fișele de post, matricea competențelor.

Informațiile specifice (de tipul instrumentelor de HR, cum ar fi organigrama firmei sau a companiei) sunt gestionate într-un singur loc în soft-ul de managementul organizației, pentru a asigura unicitatea informației. Ele pot fi utilizate ulterior în orice părți ale platformei HR, evitând duplicarea.

1

Software organigramă - gestiunea organigramei în timp real

Soft-ul HR de managementul organizației Sincron HR Software îndeplinește nevoile esențiale legate de realizarea organigramei unei firme, printre care:

• definirea și actualizarea ei facilă de către toți cei responsabili,
• accesarea rapidă până la nivelul oricărui angajat – dacă se dorește acest fapt,
• și utilizarea organigramei firmei în diferite materiale de business.

În programul de managementul organizației, poți alege să construiești organigrama firmei din perspectiva administrativă sau operațională.

Această parte a soluției de management organizational oferă cadrul pentru definirea și editarea organigramei firmei sau a companiei. Odată creată, ea este accesibilă tuturor celor îndreptățiți să o folosească, asigurând unicitatea informației.

Mai mult, informațiile, odată sintetizate și structurate în cadrul aplicației software de gestiune a organigramei, cu ierarhia deja definită la nivel de organizație, pot fi extrase și folosite mai departe în toate procesele de HR.

Astfel, cu ajutorul unui software de managementul organizației, se pot automatiza fluxurile în cadrul oricărui proces de HR – poți seta deja de exemplu ce competențe intenționezi să evaluezi la nivel de rol sau departament în procesul de management al performanței sau un plan de onboarding specific unui rol.

Programul pentru organigramă din soft-ul de management organizațional oferă flexibilitate și îmbunătățește experiența de utilizare. Permite marcarea informației în diferite culori, lucrul pe ciorne, printare, adăugare de poze, vizualizare de către angajați, iar accesul este la un click distanță.

2

Analiza situației personalului pe departamente în organigrama firmei

Tot din programul de managementul organizației și realizare a organigramei, gestionezi informațiile legate de staffing sau situația personalului pe departamente: necesar vs. excedent de personal, dispui de un model de staffing pe departamente (planificat, actual, poziții vacante, poziții bugetate/ nebugetate).

Organigrama din Sincron HR Software reflectă subordonarea relațiilor de lucru între angajații companiei, din mai multe perspective: relațiile între departamente sau divizii și relațiile de subordonare între angajați și colaboratori, permițând implementarea în diferite tipuri de organizații, cu organigrame simple sau mai complexe.

Software-ul organigramă din platforma de HR prezintă situația reală și actuală a personalului în organigramă, pe departamentele unei firme (necesar vs. excedent de personal) fără a fi necesară întocmirea unui raport și afișează marcaje de tipul „Vacant position” dacă există poziții planificate, dar vacante.

3

Software organigrama firmei - librăria de roluri din organizație

Cu un software de organigramă, folosești un cadru structurat și unic în care să colectezi toate rolurile din organizație. Abordarea prin roluri combină informațiile legate de funcții și fișe de post.

Inputul inițial al echipei de HR constă în definirea corectă și completă a tuturor acestor roluri în organigrama firmei sau a companiei, cu toate informațiile specifice fiecărui rol, în program managementul organizației. Aici intră:

• competențele necesare, anunțul de recrutare, departamentul vizat,
• nivelul organizațional, tipul rolului (managerial sau non-managerial),
• necesar de training și onboarding, alocarea de obiective etc.

Practic, programul de management organizațional realizat de Sincron HR Software ajută la standardizarea stocării informației despre organizație din perspectiva omului de HR și oferă cadrul în care toate informațiile sunt puse cap la cap, grupate în mod logic și ușor accesibile. Informațiile și regulile de business definite aici vor constitui input pentru gestionarea ulterioară a tuturor fluxurilor și proceselor de HR.

Gestiunea organigramei firmei, în platforma software, cu toate rolurile din organizație în această manieră completă oferă vizibilitate sporită asupra alocării funcțiunilor pe departamente și asupra conținutului fiecărui job în parte.

4

Maparea matricei competențelor – software organigrama firmei

Matricea competențelor, un instrument răspândit în practica de HR, ajută la definirea competențelor specifice aferente fiecărui rol, prin definirea comportamentelor observabile în organigrama firmei.

O organigramă matrice arată ca o grilă și arată echipe interfuncționale care se formează pentru proiecte speciale. De exemplu, un programator poate aparține în mod regulat departamentului de dezvoltare (condus de un director de dezvoltare), dar poate lucra la un proiect temporar (condus de un manager de proiect). Organigrama matrice ia in calcul ambele roluri și relațiile de raportare aferente.

Alte soluții Sincron

Software de recrutare personal Sincron HR

Fă față cu brio provocării umplerii pozițiilor libere. Rezolvă dintr-un foc problemele ridi...

citește mai multe

Aplicație onboarding angajați – soft HR în cloud

Un citat celebru din filmul “Casablanca” spunea: “This is the beginning of a beautiful friends...

citește mai multe

Software administrare de personal – soluții HR în cloud

Daca ești de acord cu noi că vremea rafturilor pline de dosare cu hârtiile anagajaților a cam tr...

citește mai multe

Gata să afli mai multe detalii?

Cere-ne un demo dacă vrei să descoperi soluția în amănunt.
Vorbește cu un consultant, dacă încă nu ești sigur ce ai nevoie. Sau, pur și simplu, trimite-ne rapid un mesaj.

Cere demo
Software HR gestiune organizatie manager

Manager

HR Manager

Până acum era dificil să am acces la elementele definitorii ale organizației în mod structurat. De asemenea, în condițiile rotației de personal în cadrul departamentului de HR, modul de organizare a informației oferit de aplicația de gestiune organizație, realizată de Sincron HR Software ușurează transferul informațiilor de la un specialist de HR la altul, fără a se pierde aspecte esențiale pentru companie. Soluția centralizează toate informațiile importante pentru HR, fiind o ancoră de stabilitate în mijlocul diferitelor schimbări de personal.

Aplicatie HR - gestiune organizatie angajati

Angajat

Aplicatie HR - gestiune organizatie angajati

Angajat

Manager

Faptul ca am la dispozitie niste instrumente de HR deja definite si rodate – cum ar fi formularul de evaluare a performanței – mă ajută substațial în munca de manager. Instrumentele de HR, aplicația de gestiune organigramă și informațiile referitoare la subordonații mei direcți sunt centralizate și ușor accesibile, așa încât îmi pot rezolva mai rapid task-urile legate de partea de management.

Gestiune organigrama – aplicatie HR manager

HR Manager

Gestiune organigrama – aplicatie HR manager

HR Manager

Angajat

Prin Employee Portal am acces rapid la organigramă și la toate informațiile de interes despre companie. Consider asta ca pe un semn de transparență și liberă comunicare în cadrul organizației.

Software HR gestiune organizatie manager

Manager