Software HR în cloud

Ți se pare important ca desfășurarea business-ului să nu mai depindă exclusiv de prezența oamenilor la birou? Ei bine, ca platformă ce funcționează în cloud, Sincron HR Software permite ca datele de resurse umane să fie accesate în orice moment, de către orice persoană autorizată, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Fii pregătit pentru orice noi provocări de WFH sau remote work!

1

Ce este un software HR în cloud

Să începem cu cloud-ul. Simplu spus, conform definiției Microsoft, cloud computing-ul în ansamblu reprezintă furnizarea de servicii de calcul prin intermediul internet-ului (în „cloud”). În timp ce, în trecut, oamenii rulau aplicații sau programe software descărcate pe un computer fizic sau server din clădirea lor, cloud computing-ul le permite acum să acceseze aceleași tipuri de aplicații prin Internet (deci găzduite în “cloud”).

Utilizarea soluțiilor de cloud computing de către business-uri oferă câteva avantaje majore, indiferent de industrie sau tipul de business: o inovație mai rapidă, resurse flexibile și economii de scară. De obicei, se plătește doar pentru serviciile cloud utilizate, ajutând la reducerea costurilor de operare, administrarea mai eficientă a infrastructurii și utilizare direct proporțională cu nevoile reale ale business-ului.


Tehnologia în cloud permite înlocuirea aplicațiilor sau a programelor descărcate și stocate pe computer sau pe serverul companiei (on-premise), cu aplicații internet – accesibile în cloud. Utilizarea unui software HR în cloud crește eficiența departamentului de resurse umane și reduce considerabil riscul erorilor umane în procesarea datelor ce țin de HRM.

Care sunt, mai concret, beneficiile utilizării unui soft de resurse umane în cloud?

2

Principalele avantaje ale unui software HR online / în cloud:

Indiferent de aria de business căreia i se adresează, un software în cloud prezintă anumite caracteristici. În continuare, le prezentăm mai detaliat pe cele care au o relevanță crescută pentru departamentul de resurse umane, ca și campion al introducerii unui software HR online la nivelul întregii organizații.

Acces 24/7 la datele despre angajați și creșterea mobilității la nivel de companie

Un software HR în cloud se adresează profesioniștilor din departamentul HR, prin module dedicate diverselor procese de resurse umane, dar și restului organizației – angajați și manageri – prin diverse automatizări care fac posibil self-service-ul și comunicarea automată între diverșii actori ai proceselor de HR.

Având acces permanent la date, chiar și de la distanță, doar printr-o conexiune la Internet, crește rapiditatea cu care pot fi efectuate sarcinile și mobilitatea la nivelul întregii companii. Angajații pot lucra remote, pastrând permanent contactul cu echipa.

Siguranța datelor de HR stocate în cloud, recuperare rapidă și prevenirea pierderii lor

E normal ca securitatea datelor proprii să fie o preocupare importantă a fiecărui business. Cu atât mai mult pentru HR, care operează în fiecare zi cu date sensibile de tipul celor cu caracter personal pentru angajați și candidați, alături de salarii și alte beneficii.

Furnizorii de cloud oferă un set larg de politici, tehnologii și sisteme de control care, de obicei, îți consolidează poziția de securitate în general, contribuind la protejarea datelor, aplicațiilor și infrastructurii de potențialele amenințări.

Nu în ultimul rând, cloud-ul face ca backup-ul de date, recuperarea în caz de dezastru și continuitatea activității să fie mai ușoare și mai puțin costisitoare, deoarece datele pot fi salvate în mai multe locații din rețeaua furnizorului de cloud.

În plus, datele salvate local pot fi ușor pierdute. Orice hardware se poate strica, orice laptop poate fi furat sau pierdut – în final suntem cu toții oameni. Evită riscurile și bătăile de cap cauzate de pierderea informațiilor importante salvate doar local, pe diverse device-uri.

Controlul informației cu soft-ul HR online: centralizare, trasabilitate și controlul documentelor

Datele duplicate, neactualizate sau disparate pot conduce la concluzii eronate și decizii de business nefericite. Un software HR în cloud centralizează toate datele de HR disponibile, face posibilă actualizarea lor automată și accesul tuturor la aceleași informații.

Costuri mai reduse - Soft-ul HR online elimină o serie de cheltuieli

Investiția într-un software de HR instalat local, on-premise, vine la pachet cu alte costuri adiționale, legate de infrastructura de IT disponibilă. Orientarea unei organizații către cloud computing în general elimină cheltuielile de capital pentru achiziționarea de hardware și software și întreținerea propriilor centre de date.

Se elimină asfel costuri cu serverele, electricitatea sau experții IT necesari. În plus, se câștigă un avantaj strategic prin accesul permanent la datele companiei, care permite creșterea vitezei de decizie și reacție.

Update-uri software HR în cloud automate

Pentru cei care au multe lucruri de făcut la job, întreruperile cauzate de update-urile software sunt foarte deranjante. Soluțiile în cloud sau aplicațiile SaaS de resurse umane sunt actualizate centralizat, de către furnizor, oricând e nevoie, fără să mai depindă de intervenția departamentului de IT propriu. Asta salvează timp și păstrează cursivitatea activității.

Un business mai sustenabil: mai puține hârtii și eficiență sporită

Existența datelor în format digital și utilizarea unor soluții software HR în cloud sau aplicații SaaS, împreună cu toate automatizările pe care le permite acest context, ajută organizațiile să devină mai sustenabile. Pe de-o parte, printr-o eficiență crescută – eliminând pași intermediari sau timpi morți, pe de altă parte, prin tranziția către o lume de business fără hârtii.

Alegerea unei soluții software HR online care este proiectată și construită de la început astfel încât să permită integrarea cu alte aplicații reprezintă pentru oamenii din departamentul de resurse umane o oportunitate de a folosi instrumente online care să îi ajute în muncă.

Este important să menționăm că platforma software de resurse umane Sincron HR Software acordă constant o atenție specială alinierii la cerințele GDPR și respectării celorlalte prevederi legislative în vigoare.

3

Accesul comercial la soluții software HR în cloud: SaaS sau cu licență?

Din punct de vedere al tehnologiei, toată soluția Sincron HR Software “trăiește“ și este livrată în cloud.
Pe de altă parte, din punct de vedere comercial, ea poate fi accesată și utilizată în două variante, ambele funcționale în cloud:


  • Ca Software-as-a-Service (SaaS), care presupune închirierea soluției de către client

  • Cu licență, care înseamnă cumpărarea soluției de către clientPlatforma Sincron HR Software acoperă în profunzime multiple procese de HR și permite o gamă largă de setări, care să răspundă unor nevoi de HR diversificate. Ca atare, indiferent de modalitatea comercială aleasă pentru utilizare, se recomandă în prealabil configurarea soluției de către echipa Sincron, printr-o etapă de analiză a nevoilor și implementare. Astfel, fiecare client va beneficia maxim de potențialul software-ului, în funcție de nevoile propriei organizații.

Noi am detaliat toate aceste avantaje în blogul Sincron HR: Top avantaje ale utilizării unui software HR în cloud pentru creșterea afacerii tale

Alte soluții Sincron

Organigrama unei firme – software HR, managementul organizației

Software organigramă – aplicație HR prin care identifici toate elementele necesare ca să “jon...

citește mai multe

Software de recrutare personal Sincron HR

Fă față cu brio provocării umplerii pozițiilor libere. Rezolvă dintr-un foc problemele ridi...

citește mai multe

Aplicație onboarding angajați – soft HR în cloud

Un citat celebru din filmul “Casablanca” spunea: “This is the beginning of a beautiful friends...

citește mai multe

Gata să afli mai multe detalii?

Cere-ne un demo dacă vrei să descoperi soluția în amănunt.
Vorbește cu un consultant, dacă încă nu ești sigur ce ai nevoie. Sau, pur și simplu, trimite-ne rapid un mesaj.

Cere demo
Beneficu Manager - Aspecte Tehnice image

Manager

HR Manager

Angajat

Angajat

Manager

Beneficu HR Manager - Aspecte Tehnice image

HR Manager

Beneficu HR Manager - Aspecte Tehnice image

HR Manager

Angajat

Beneficu Manager - Aspecte Tehnice image

Manager