Salarizare: între externalizarea serviciului și păstrarea acestuia în cadrul companiei. Rolul unui program payroll performant

10 Februarie 2023

Externalizezi serviciile de salarizare, bazându-te pe costuri posibil substanțial reduse, sau le păstrezi în intern, încredințându-le propriilor specialiști și beneficiind de o flexibilitate mai mare? Care este soluția potrivită companiei tale?

Ca în multe alte domenii, nu există o măsură pentru toate lucrurile. Externalizarea serviciului de payroll vine cu avantajele sale, dar și cu o serie de dezavantaje, pe care este important să le iei în considerare.

Păstrarea payroll-ului în intern, de asemenea. În acest caz, un software payroll de ultimă generație, în cloud și ideal utilizată împreună cu module complementare – așa cum sunt Administrarea de Personal sau o aplicație de pontaj, va simplifica mult sarcina departamentului HR. Totul în timp ce tu ai un mai bun control asupra tuturor proceselor din compania ta.

Informează-te, așadar, în legătură cu avantajele fiecărei situații în parte și alege varianta potrivită pentru organizația ta.

Externalizezi serviciul de payroll sau îl păstrezi în intern?

Am adunat mai jos câteva avantaje și dezavantaje ale externalizării, respectiv păstrării în intern al procesului de salarizare – totul susținut de un software și un payroll app performant, ce va automatiza și simplifica activitatea departamentului HR. Evident, decizia finală îți aparține și va ține cont de dimensiunea și specificul activității din organizația ta. Ia în considerare toate avantajele fiecărei variante și fă-ți calculele cu atenție înainte de a opta pentru una sau alta dintre soluții.

Citește și: Ce înseamnă payroll – definiție. Specialistul payroll

Avantajele externalizării

programul de payroll de la Sincron HR SoftwareUna dintre tendințele ultimilor ani este externalizarea diverselor activități ale departamentului de resurse umane. Vine cu avantajul timpului câștigat pentru membrii departamentului, care pot fi mai puțini și concentrați pe activități strategice legate de administrarea personalului.

Costurile ar putea fi și ele mai mici, atunci când găsești compania potrivită pentru externalizarea serviciilor de payroll și negociezi exact în funcție de nevoile organizației tale.

Dacă alegi această variantă, interesează-te de programul software și de aplicația payroll utilizată de compania cu care vei colabora.

Un soft de salarizare și administrare de personal performant va asigura o rapiditate mai mare a serviciilor, o parte dintre acestea fiind automatizate. În plus, un program payroll de încredere va asigura securitatea datelor cu care se operează, sporind siguranța și eficiența gestionării întregului proces.

Citește și: Aplicație pontaj și salarizare – o soluție pentru simplificarea proceselor interne

Ce beneficii ai atunci când păstrezi salarizarea în intern?

Angajarea unui specialist payroll în intern vine de asemenea cu o serie de beneficii pentru o companie. Întregul proces de salarizare se desfășoară în cadrul companiei, așa că ai un mai bun control al acestuia și o flexibilitate mai mare dacă vorbim, de exemplu, despre modificări de ultim moment.

În plus, în intern vei avea mereu toate informațiile necesare pentru calculul cu precizie al salariilor, incluzând modificări de ultim moment, de exemplu. Iar dacă optezi și pentru un program payroll însoțit, eventual, de un payroll app performant, acesta îți va permite nu doar să plătești salariile corect și la timp, ci și să urmărești, compari și analizezi în permanență datele legate de salarii din compania ta.

Dacă vorbim despre costuri, s-ar putea ca pe termen scurt cele aferente externalizării să fie ceva mai mici. Pe măsură însă ce firma ta se mărește și complexitatea activităților crește, costurile aferente serviciilor de externalizare vor crește. În timp, este posibil să fie mai eficient, inclusiv din punct de vedere al costurilor, să formezi un specialist în intern, pe care să te poți baza în varii situații.

Citește și: Cum poate fi de folos un program salarizare și care sunt beneficiile obținute de companii în calculul salariului automatizat

Ce părere ai despre păstrarea serviciului în intern, bazându-te pe un payroll program bine pus la punct?

Dacă balanța înclină către păstrarea în intern a payroll-ului, ia în considerare un program software ce va automatiza întregul proces, indiferent de mărimea business-ului tău. Cu atât mai importantă devine utilizarea unui payroll app atunci când afacerea crește, la fel ca numărul angajaților și posibililor colaboratori.

Un program software de payroll salariilor va optimiza activitatea, automatizând modul de calcul al salariilor, luând în considerare diversele elemente ale acestora: brut și net, rețineri, prime, concedii de odihnă și medicale, sporuri diverse sau rate.

În afara contractelor individuale de muncă, vei putea gestiona au ajutorul unei aplicații payroll și alte tipuri de contracte așa cum sunt convențiile civile, contracte pe drepturi de autor sau cu persoane fizice autorizare.

Un payroll software va putea susține și deciziile de management, permițând conducerii organizației să analizeze datele disponibile. Politica salarială, dar și alte decizii la nivel organizațional, se vor putea baza pe toate aceste analize și rapoarte. La rândul lor, angajații vor fi mai motivați atunci când vor înțelege modul în care le este evaluată performanța și faptul că evoluția salariilor ține cont de o serie de criterii specifice, corecte.

Foarte importantă este în acest caz și posibilitatea integrării cu alte module esențiale pentru compania ta. Ce spui despre o suită pentru Administrare de Personal, în combinație cu o Aplicație de Pontaj și un modul de Salarizare? Cele trei module vor fi utilizate complementar, cu un impact pozitiv major asupra proceselor din compania ta.

Obții în acest fel un control mai bun asupra costurilor și activităților, eficientizezi procesele și simplifici sarcina departamentului HR.

Citește și: Cum să alegi un soft salarizare: recomandări Sincron HR

aplicația de salarizare Sincron HR Software payroll app

Descoperă programul de payroll de la Sincron HR Software

Dacă îți dorești să mergi pe varianta unui program de payroll performant, disponibil în cloud – adică oricând, online, pentru toți angajații, cu un maxim de flexibilitate pentru aceștia, noi te invităm să descoperi aplicația de salarizare Sincron HR Software.

Aceasta te va ajuta nu doar în automatizarea întregului proces de salarizare, ci și în optimizarea pe termen lung a proceselor interne, un avantaj pe care echipa managerială îl va aprecia cu siguranță. Te bucuri de flexibilitate maximă: poți achiziționa aplicația de salarizare atât individual, cât și împreună cu celelalte două aplicații esențiale pentru automatizarea proceselor repetitive din cadrul departamentului HR: pontajul și administrarea de personal.

Dacă ulterior ai nevoie de soluții complexe pentru onboarding, managementul organizației sau training intern, acestea pot fi integrate fără dificultate. În plus, soluția de mobile payroll app de la Sincron se poate integra ulterior cu ușurință cu alte aplicații și sisteme utilizate de compania ta.

Dacă vrei să descoperi în amănunt aplicația payroll Sincron, solicită un demo și unul dintre consultanții noștri te va ajuta să înțelegi cum se poate plia soluția noastră pe nevoile organizației tale.