Cum te ajută un software HRM de training angajați să îți eficientizezi activitatea?

15 Septembrie 2020

Dezvoltarea profesională a angajaților si managementul performantei lor sunt procese esentiale pentru companiile care își doresc să obțină pe termen lung rezultate bune și să aibă o cultură internă puternică. De aceea, ca manager HR, știi cât de importante sunt trainingurile ca și componentă a ariei de learning & development. Pe zona de formare profesională a angajaților, fiecare training are rolul său, de la cele susținute la angajare până la cele desfășurate în cadrul departamentelor sau echipelor, pentru dezvoltarea unor competențe sau învățarea unor noi aplicații.

Fie că este vorba de cursuri de soft skills sau de traininguri tehnice, astfel de programe nu sunt întotdeauna ușor de planificat și de pus în practică, mai ales când compania are sute sau mii de angajați.

Află în continuare cum te ajută un software HRM de training management să eficientizezi și să simplifici întregul proces.

Ai acces rapid la baza de date a trainerilor interni și externi

Atunci când ai doar unul sau doi traineri interni, care susțin toate cursurile din companie, este ușor să ții evidența acestora. Cum centralizezi însă resursele în momentul în care ai o întreagă echipă de training, împărțită în mai multe sedii, plus o serie de colaboratori externi, fiecare specializat pe alt tip de cursuri?

O aplicație de resurse umane online în care să ai datele de contact și situația fiecărui trainer – angajat sau colaborator – te ajută să nu pierzi timpul cu căutarea și alocarea acestora de fiecare dată când în companie este necesar un curs sau un workshop.

Pe lângă trainerii full time, multe companii obișnuiesc să folosească backup traineri, adică persoane care desfășoară în mod uzual o altă activitate, trainingul fiind activitatea secundară.

Cu ajutorul unui software HRM în cloud, care include și un modul de training management, ai acces inclusiv la informațiile legate de acești traineri și le poți acorda acces în aceleași platforme și aplicații pe care le folosesc și trainerii principali.

Citește și: Un software HR în cloud, un instrument prețios pentru HR și angajați

Centralizezi mai simplu necesarul de training și cursuri online

În prezent, accentul pus pe zona online este tot mai mare, în special în contextul distanțării sociale. Dacă și până acum organizațiile preferau simplitatea cursurilor online, din 2020 din ce în ce mai multe companii vor prefera această metodă, inclusiv pentru cursurile de Onboarding.

Un software de training management este de ajutor și pentru angajați și pentru oamenii de HR. O platformă de administrare training îți va pune la-ndemână o bibliotecă de cursuri în care se centralizează atât cele de tip “Classroom” cât și cele de “E-learning” disponibile în organizație.
Având această claritate la nivel de resurse vei putea aloca mai simplu cursurile – pe roluri în organizație sau pe categorii de joburi, în funcție de nevoia de training a fiecărui participant.

Nu uita că orice planificare a cursurilor și activităților de training e bine să fie făcută cu destul timp în avans, pentru a avea timp să fie comunicată în companie, astfel încât oamenii să-și poată pune evenimentele în calendar în mod natural, fără conflicte de program sau compromisuri la nivelul altor activități.

Totuși, pentru că schimbări de ultim moment vor exista întotdeauna, faptul că trainerul intern poate comunica cu organizația direct din platforma de training pentru angajați face mai ușoară viața trainerului și ajută la folosirea optimă a resurselor de training, pentru că viteza de reacție în caz de schimbări va fi mai mare.

Cu un dashboard centralizator la zi și transparență vis-à-vis de interesul organizației pentru diversele cursuri, se pot face mai fluid modificări de program, amânări, re-programări sau anulări. În timp, calendarul de traininguri va fi construit având la bază o istorie de cifre clare și feedback colectat de la participanți, crescând probabilitatea de a se mula după ritmul organizației.

Per ansamblu, un software HRM de training management îți permite să realizezi mai eficient planificarea cursurilor și calendarul de training, centralizând cursurile necesare la nivel de echipă, departament sau companie, precum și resursele existente.

Pierzi de obicei mult timp cu managementul cursurilor și nu reușești să prevezi nevoile de training sau să ții evidența celor realizate și a celor obligatorii? Software-ul de training angajați este soluția care merită încercată.

Citește și: Procesele de resurse umane – experiența clasică versus softurile de resurse umane

Oferi angajaților mai multă transparență și autonomie

Ce crezi că apreciază mai mult angajații unei companii, procesele complicate și impersonale sau cele prin care se simt cu adevărat băgați în seamă, în care opiniile sau preferințele lor sunt luate în considerare?

Ne-am obișnuit în ultima vreme cu facilitățile de self-service pentru diverse alte aspecte ale vieții în organizație, cum ar fi consultarea soldului de concedii sau a detaliilor legate de salarizare. În aceeași manieră, un software de training management oferă tuturor angajaților posibilitatea de a accesa un spațiu online privat de tipul “My Trainings“. Aici se pot urmări trainingurile viitoare și istoricul de training, cursurile obligatorii sau biblioteca de cursuri dedicate, cu conținut filtrat pe specificul fiecărui angajat, având posibilitatea de înscriere directă prin aplicație.

Este important ca angajații preocupați de propria dezvoltare să aibă acces facil la catalogul de cursuri, să își vadă în timp real progresul în cadrul fiecărei etape de e-learning și să poată consulta calendarul cursurilor programate.

În acest fel, persoanele care lucrează în compania ta se vor simți informate și implicate în procesul de Learning & Development, încă de la onboarding.

Citește și: Cum facilitezi accesul angajaților la funcționalități de self-service în HR?

Anunți din timp trainingurile interne pentru a permite înscrierile

O platformă de administrare training este utilă și atunci când urmează să organizezi cursuri sau workshopuri de interes pentru întreaga companie. Cu ajutorul acesteia vei putea anunța următoarele sesiuni, astfel încât angajații să își poată exprima interesul și să se înscrie la timp la trainingurile preferate.

Astfel, comunicarea la nivel de organizație este mai transparentă și se realizează mai rapid, eficientizând procesele de HR sau Learning & Development.

Automatizezi activitățile de formare profesională și mangementul performantei

Echipa de training va primi cu siguranță cu entuziasm inițiativa utilizării unui software HRM de training și managementul performantei, acesta dovedindu-se de ajutor pentru procesele care au loc atât înainte de cursuri, cât și în urma acestora:

  • Partea de planificare este simplificată
  • Feedback-ul este mult mai simplu de colectat și analizat
  • Testele se pot și ele automatiza, astfel încât cursanții să își completeze răspunsurile online, iar corectarea să se realizeze fără efortul trainerului în cazul răspunsurilor de tip grilă

Activitățile de training și managementul performantei sunt complementare și se susțin una pe cealaltă. Având la dispoziție o platformă de administrare a training-urilor conectată cu o aplicație de managementul performantei, datele vor fi integrate și disponibile în același sistem, ușurând monitorizarea, analizele și corelațiile.

Citește și: Cum alegi o aplicație de managementul performantei

Concluzii: Avantajele unui software de training management pentru managementul performantei

Așa cum probabil ai observat deja, automatizarea proceselor ce țin de training înseamnă mai multă claritate, o organizare mai bună și mult mai puțin efort din partea ta și a întregii echipe de training.

Folosirea unui software HRM pentru managementul performantei este benefică pentru fiecare persoană sau departament din companie și crește calitatea procesului de învățare:

  • Managerii câștigă posibilitatea de a vedea în ansamblu cursurile realizate de subalterni, rezultatele și progresul fiecărei persoane, deci tot parcursul de formare profesională a angajaților. De asemenea, ei pot și asigna training-uri angajaților care nu au acces direct la platforma de administrare a activităților de training.
  • HR-ul și trainingul se pot organiza mai bine, pot comunica mai ușor și au o imagine clară a resurselor de training necesare și a dezvoltării angajaților.
  • Procesul de onboarding al noilor angajați se simplifică.
  • Angajații se simt implicați și motivați să își continue dezvoltarea în organizație.

Contează și tu pe soluțiile oferite de Sincron, pentru a-ți simplifica activitatea și a aduce mai multă valoare proceselor interne!