Este fluctuația de personal una dintre cele mai importante provocări cu care compania ta se confruntă? Iată 5 sfaturi oferite de specialiști pentru a-ți convinge angajații să rămână în organizație și a-i motiva să aibă performanțe pe termen lung.
…atât pentru pozițiile pe care urmează să le ocupe, cât și pentru cultura organizației. Testarea prealabilă a competențelor profesionale este, cu siguranță, cea mai importantă.
Totuși, dincolo de aceste competențe, în mare măsură contează cât de mult se poate integra noul angajat în mediul de lucru specific al unei companii.
Nu de puține ori angajatorii au remarcat că o sursă importantă a fluctuației de personal este tocmai conflictul dintre valorile noilor veniți și cele deja existente în cultura unei organizații.
Astfel, pe parcursul procesului de recrutare, sintagma “angajatul potrivit” trebuie să reflecte în egală măsură capacitatea lui de a susține performant responsabilitățile poziției profesionale, cât și disponibilitatea lui de a se adapta unui mediu de lucru existent.
…mai mult decât ai fi tentat să o faci în mod normal. Este important ca angajații tăi să se simtă confortabil cu munca pe care o fac și să fie stimulați pentru a veni cu propriul aport.
Libertatea de a se exprima și posibilitatea de a-și pune concret în practică inițiativele vor crește gradul de asumare a responsabilităților și, implicit, de atașament față de locul de muncă.
Rutina zilnică este o sursă sigură de saturație care justifică, de cele mai multe ori, fluctuația de personal. Prin încurajarea inițiativei și exprimarea potențialului real angajații ies din rutină, reușind să-și aducă o contribuție valoroasă.
…care să se raporteze în mod realist la alte oferte existente pe piață. Angajații tăi vor fi constant interesați să știe dacă sunt plătiți la o valoare reală și dacă există o politică practicată de renegociere salarială a companiei.
Asigură-te că ai un program recurent de evaluări care să reflecte corect tendințele financiare din piață dar care să ia în considerare mai ales performanțele la locul de muncă (atât la nivel individual, câ și la nivel de echipă).
…care să fie clar pentru toți angajații tăi, încă din prima zi. Stagnarea pe o anumită poziție pe termen lung este una dintre principalele îngrijorări ale angajaților.
Dincolo de rutina zilnică, lipsa unei perspective pentru o evoluție în carieră va fi asociată cu plafonarea și șansele minime de a obține beneficii care să le asigure un confort financiar.
Un plan de carieră viabil este recomandat să țină cont atât de performanțele anterioare ale angajatului, dar și de prioritățile și preferințele personale și contextul familial al acestuia.
De aceea, face sens ca aceste planuri să se contruiască pe evaluări de performanță și discuții frecvente, astfel încât ofertele și așteptările să fie bine calibrate.
Existența acestui plan de carieră va crește gradul de implicare a angajatului și îi va oferi mai multe motive să nu migreze la o altă companie.
…pentru a răspunde realist cerințelor care pot veni din viața personală. Contrar așteptărilor, un astfel de beneficiu se poate dovedi un instrument puternic de reducere a fluctuației de personal, care nu îți va afecta activitatea și atingerea scopurilor atâta timp cât este corect gestionat.