Maximizează potențialul angajaților tăi și al departamentului HR cu ajutorul tehnologiei

10 August 2023

În lumea afacerilor de astăzi, tehnologia joacă un rol vital, punându-și amprenta asupra modului în care organizațiile îți desfășoară activitatea, se dezvoltă, gestionează resursele umane sau își deservesc clienții.
Pe zona de formare profesională a angajaților, existența unor soluții software personalizate pentru recrutare, training sau managementul performanței se va traduce prin atragerea talentelor potrivite, un plus de motivare pentru angajați, precum și prin eficientizarea acumulării de noi competențe pentru aceștia.

Află în continuare cum te ajută un soft precum cel de gestionare a activității de training, de managementul performanței sau un software de recrutare să obții mai multă claritate, o organizare mai bună și să maximizezi potențialul angajaților tăi – totul cu mult mai puțin efort din partea ta și a întregii echipe de HR.

Managementul performanței – o soluție software practică pentru creșterea eficienței organizaționale

Monitorizarea, evaluarea și optimizarea performanței angajaților și a organizației în ansamblu sunt esențiale pentru a-ți asigura o creștere a eficienței în firma ta.

Una dintre provocările majore atunci când vorbim despre evaluarea regulată a performanței angajaților este timpul dedicat acestui proces. Un sistem software de managementul performanței prin obiective și evaluare a angajaților îți furnizează un cadru structurat și obiectiv pentru a măsura performanța fiecărui membru al organizației.

Soluția software de managementul performanței îți va permite să stabilești obiective clare, măsurabile și realiste atât pentru fiecare angajat, cât și la nivel de echipe. Cu obiective bine definite, asiguri o mai bună orientare și alinierea eforturilor în cadrul organizației, direcționând toată energia spre rezultatele dorite.

Citește și: Cum construiești cu managementul performanței rezultate mai bune și o echipă mai puternică

Oferă angajaților tăi experiențe de învățare personalizate cu ajutorul unui software de training pentru angajați

Un soft pentru gestiunea activității de training îți va permite să aloci timp suplimentar pentru partea calitativă a procesului de formare. Partea organizatorică este, în acest caz, preluată de softul de training. Procese precum planificarea, înrolarea, verificarea participării propriu-zise, re-programarea, colectarea și centralizarea feedbackului de la toate părțile implicate vor fi simplificate de soluția digitală.

În plus, vei putea avea acces rapid și la date agregate și rapoarte detaliate pe diverse perioade, iar eventuale modificări de ultim moment și raportările ulterioare nu îți vor mai pune probleme.
Tot aplicația de training management din Sincron HR software va centraliza activitățile la nivel de organizație. Aici vei putea urmări calendarul de cursuri aprobate și bugetate, dar și cursurile efectiv realizate. La nivel individual, vei putea vedea ce cursuri a urmat fiecare angajat și ce cursuri îi sunt necesare pentru dezvoltarea carierei. Și aprobările necesare vor fi mult mai ușor de gestionat, pentru că sistemul le va alinia cu setările specifice organizației tale.

Angajații vor putea, la rândul lor, să aplice prin intermediul portalului de training management la cursurile de interes pentru dezvoltarea lor personală și profesională, dar și să ofere cu ușurință feedback pentru cele urmate.

Dacă optezi pentru softul de gestiune al activităților de training Sincron HR Software împreună cu softul de onboarding angajați și cel de training management, vei putea integra procesele de evaluare și dezvoltare profesională cu cele din perioada premergătoare angajării.

Citește și: Organigrama firmei: tipuri de organigrame și funcționalități Sincron HR Software

Un soft pentru recrutare te ajută să atragi talentele potrivite în compania ta

Recrutarea este un alt proces în care susținerea unui soft specializat poate juca un rol foarte important. Acesta te va ajuta să atragi candidații potriviți, dar și să optimizezi procesul în general.
Cu ajutorul soluției software de recrutare, vei putea centraliza și organiza eficient CV-urile și datele candidaților într-o bază de date ce îți va permite să identifici cu ușurință candidații potriviți.

O altă funcționalitate deosebit de utilă este posibilitatea de a seta criterii de filtrare pentru selecția candidaților care corespund cerințelor de bază ale poziției. Procesul de selecție al CV-urilor va fi simplificat, iar tu te vei putea concentra pe candidații valoroși.

Gestionarea mai multor surse de candidați poate fi, de asemenea, facilitată de o aplicație de recrutare. De exemplu, în softul de recrutare de personal Sincron HR Software poți gestiona candidați proveniți din social recruiting, dar și pe cei din pagina proprie de carieră online, portaluri de cariere, job – boards, forumuri pentru specialiști etc. În plus, soluția integrează pagina de carieră din site-ul companiei direct cu baza de date a softului.

În acest fel, poți să publici automat anunțurile direct în softul de recrutare angajați și primești CV-urile direct în baza de date de candidați.

Mai mult, soluția software de recrutare îți oferă analize și rapoarte detaliate despre performanța campaniilor de recrutare și rezultatele obținute. Raportările se fac pe proiecte, departamente, divizii, dar și la nivel de organizație. Poți utiliza aceste informații pentru a îmbunătăți strategiile de atragere a candidaților și pentru a optimiza procesul de recrutare.

Citește și: CV Parsing: tot ce trebuie să știi despre Resume Parsing și cum poate face diferența în procesul de recrutare

***

Prin utilizarea unor soluții software personalizate – așa cum sunt cele pentru recrutare, training sau managementul performanței de la Sincron HR Software, vei putea îmbunătăți eficiența și transparența în gestionarea personalului, oferind un plus de motivație pentru acesta prin programe de training adaptate. Totodată, vei avea posibilitatea să recrutezi candidați potriviți, îmbunătățind în final performanța organizației.