Departamentul HR în 2020: câteva tendințe de început de deceniu

27 Ianuarie 2020

Piața muncii din ultimii ani a cunoscut schimbări profunde. Odată cu evoluția tehnologică, asistăm din ce în ce mai des la asumarea de către departamentul HR a unui rol strategic. Un catalizator al evoluției din ultimul timp este și schimbul de generații ce are loc în această perioadă.

Asistăm la pătrunderea pe piața muncii a „generației Z”, nativii digitali. O generație diferită, crescută în spiritul independenței, adaptabilă. O generație motivată mai puțin de bani și mai mult de flexibilitate și contribuție – personală, dar și la nivel de societate.

O generație de tineri inteligenți și independenți, care aduce o schimbare în modul de abordare a managementului angajaților. Flexibilitatea mai mare a locurilor de muncă sau adoptarea mai rapidă a tehnologiei se datorează și pătrunderii pe piața muncii a acestei generații care s-a născut în epoca social media și pentru care reperele digitale sunt foarte puternice.

Să trecem în revistă câteva dintre trendurile anului 2020 pentru departamentul de resurse umane.

Recrutarea

Super-recrutorul anului 2020: recrutor, marketer și la curent cu ultimele dezvoltări tehnologice

Traversăm o perioadă de evoluție accelerată, inclusiv la nivelul departamentului de resurse umane. Revista Forbes vorbește despre acest super-recrutor contemporan: cu vechile atribuții în ceea ce privește recrutarea talentelor, dar și cu unele noi, din zona tehnologiei și marketingului.

Recrutorul contemporan este în același timp marketer – cu un rol important în construirea reputației companiei. Cunoaște canalele social media cele mai potrivite pentru pozițiile pe care le are deschise sau care vor apărea în viitor. Cunoaște comportamentul candidaților pe grupe de vârstă și știe ce îi motivează, în funcție de generațiile din care fac parte și de preocupările pe care le au.

Știe pe ce canale este potrivit să promoveze un anumit tip de job, dar și să identifice acele profile de candidați care se potrivesc cu valorile companiei. Să convertească un potențial candidat într-un angajat de succes.

În afara acestor abilități, recrutorii de astăzi sunt la curent cu ultimele tehnologii. Înțeleg cât de important este un software de resurse umane, cât de mult îi poate acesta ajuta în activitatea curentă. Și nu doar pentru execuția efectivă a sarcinilor; din ce în ce mai mulți profesioniști utilizează un soft de HR pentru modul în care îi ajută în raportare sau analize mai complexe. Toate acestea sunt mai mult decât utile, pentru că te ajută să aduci argumente solide în orice discuție de business și să justifici cu date deciziile luate.

Citește și: Noutăți și tendințe HR la început de 2020: recrutarea

Tehnologia

De la „ar fi bine să avem o aplicație pentru salarizare și payroll” la „ne este necesar un soft de resurse umane”

În ultimii ani, companiile au înțeles importanța automatizării proceselor repetitive din cadrul departamentului de resurse umane. Soluția optimă? Un software de resurse umane performant, care va integra într-o singură platformă procesele din cadrul departamentului HR.

Recrutarea și onboarding-ul, administrarea de personal, pontajul, salarizarea, evaluarea performanței și lucrul cu obiectivele individuale, managementul programelor de training sau comunicarea internă – toate pot fi integrate într-o singură platforma de resurse umane. O platformă în cloud, accesibilă de oriunde, de către fiecare angajat, în măsura în care are nevoie. Platforma reduce semnificativ timpul dedicat proceselor din cadrul departamentului, în special în cazul celor repetitive.

Citește și: Top 3 activități din departamentul HR pe care trebuie să le ai automatizate

HR Analytics

Deciziile informate se bazează pe analiza datelor mai degrabă decât pe flerul recrutorului

Cu siguranță că o aplicație de resurse umane este un pas în plus pentru companie! Ideal este să optezi pentru varianta completă, aplicația All-in-one ce integrează procesele din cadrul departamentului. Poți merge și pe modulele esențiale, destinate celor 3 procese HR cele mai consumatoare de timp, atenție și energie. Includem aici administrarea de personal, salarizarea și pontajul.

Pasul următor este utilizarea unui instrument de HR Analytics. Cu ajutorul acestuia analizezi datele din platforma software de HR pe care o utilizezi pentru a lua decizii mai bune, susținute de date. Un instrument de HR Analytics îți permite să schimbi managementul resurselor umane în companie de la reactiv la pro-activ și deschizător de noi orizonturi.

Un instrument de HR Analytics îți va permite să obții insight-uri de business prețioase, ce pot face diferența în fața concurenței. Sincron HR Software oferă, începând cu anul 2019, unul dintre instrumentele de business intelligence foarte apreciate pe plan internațional – Power BI de la Microsoft.

Tool-ul permite integrarea și utilizarea datelor stocate în aplicația de resurse umane.  Este o funcționalitate complementară modulelor de gestiune a proceselor de HR din aplicația de resurse umane oferită de compania HR Sincron. Clienții Sincron HR Software primesc această funcționalitate fără costuri suplimentare.

Citește și: HR Analytics – analizează și dă viață datelor tale. Sincron HR Software

Tot în 2020, vom asista, cel mai probabil, la continuarea flexibilizării programului angajaților. Din ce în ce mai multe companii înțeleg dorința ultimelor generații de pe piața muncii de a beneficia de această flexibilitate și caută soluții pentru a o oferi.

Lucrul de acasă este, de asemenea, din ce în ce mai apreciat și facilitat de existența unui software de resurse umane. O aplicație în cloud, accesibilă de oriunde și de pe orice dispozitiv, permite realizarea pontajului, facilitând comunicarea cu echipa. Angajatul poate participa la ședințe și beneficia de susținere în orice moment, de acasă sau de oriunde își desfășoară activitatea.

Anul 2020 ar putea fi cel în care munca de acasă va fi testată la scară largă. Apărută ca răspuns la dorința de flexibilitate mai mare a unor generații, telemunca este în acest moment o necesitate pentru multe companii din China, greu afectate de epidemia de coronavirus. Lucrurile ar putea decurge la fel și în alte țări, pentru companiile care au mijloacele necesare pentru a-și desfășura activitatea în acest fel.

Preocuparea pentru starea de bine a angajatului este o altă tendință care va continua, cu siguranță, și în 2020. Beneficiile din această zonă se extind de la an la an. Ieșiri în echipă la un casual Friday adoptat de din ce în ce mai mulți angajatori (cu reducerea programului de lucru la unele companii) și până la teambuilding-uri, abonamente de fitness și multe alte facilități.

Toate acestea au rolul de a întregi sentimentul de apartenență și de a închega echipele, compuse din ce în ce mai des din angajați aparținând diverselor generații.
În același timp, eforturile pentru alinierea la cerințele GDPR vor continua, cu siguranță. În ceea ce privește salariile, creșterea acestora va fi cel mai probabil ponderată de temerile unei eventuale recesiuni – la fel ca în 2019, de altfel.

Citește și: Respectarea legislației în domeniul resurselor umane. Compliance, un termen din ce în ce mai des utilizat și în România

****

Dezvoltarea tehnologică va continua, cu siguranță, și în 2020. Din ce în ce mai multe companii se adaptează noilor tendințe și asta include înțelegerea rolului central pe care departamentul HR îl joacă în orice efort de transformare digitală la nivelul companiei.

Ca o provocare pentru companii, anul 2020 a început prudent, din ce în ce mai mulți specialiști considerând că există posibilitatea unei crize în perioada următoare. O alertă medicală ce ar putea afecta serios piața muncii și economia în general, dacă epidemia de coronavirus începută în Asia se va extinde la nivel mondial, a majorat aceste temeri.

Ceea ce este o provocare pentru unele dintre companii ar putea fi însă o oportunitate pentru altele. Câștigătoare vor fi companiile care se vor adapta rapid și vor găsi soluții – lucrul de acasă ar putea fi una dintre acestea. Evident, dacă domeniul de activitate permite. Un program performant de resurse umane ar fi un atu puternic în cazul organizațiilor care îl utilizează deja.

Va fi, cu siguranță, un an interesant pentru companii, cu oportunități și provocări în același timp.